TÜRKİYE KORONAVİRÜS TABLOSU

Okuduğunuz haber
150 YILLIK KIŞLANIN RESTORASYONU YARIM KALDI

YERLİKÖY KARANTİNA ALTINA ALINDI

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    150 YILLIK KIŞLANIN RESTORASYONU YARIM KALDI

150 YILLIK KIŞLANIN RESTORASYONU YARIM KALDI

İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi Üyelerinin Konu İlgilenmeleri Bekleniyor.

KÜLTÜR VE SANAT      16 Agustos 2021 - 15:51     0

150 YILLIK KIŞLANIN RESTORASYONU YARIM KALDI

 

150 YILLIK KIŞLANIN RESTORASYONU YARIM KALDI

İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi Üyelerinin Konu ile  İlgilenmeleri Bekleniyor.

Osmanlı döneminde askerlerin toplanma, eğitim ve sevk merkezi olarak kullanılan yaklaşık 150 yıllık Redif Kışlası'nın restorasyonu yarım kaldı. 2019 yılında başlanılan ve çatısı kapatılan tarihi kışlada restorasyon uygulaması ödeneğin bitmesi ile durdu.

Osmanlı döneminde Yeniçeri Ocağı kaldırıldıktan sonra İskilip’te de Redif Kışlası inşa edildi. 19. Yüzyılın başlarında da kullanılmaya devam edilen kışla, daha sonra yeni düzenlemelerle kullanım dışı kaldı.

Tamamlanmasıyla beraber toplantı, sergi, sempozyum, panel, konferans gibi salon faaliyetlerine uygun olan kışlanın bir an önce tamamlanarak eski ihtişamlı haline getirilmesi için İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi üyelerinden konu ile ilgilenmeleri bekleniyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ