EVE GİREN YILANI BAYAT İTFAİYESİ ÇIKARDI

Okuduğunuz haber
AZMİMİLLİ ORTAOKULU’NUN LGS BAŞARI ÇITASI YÜKSELİYOR

2 İLÇEYE KAYMAKAM ATANIYOR

Anasayfa   /    Eğitim    /    AZMİMİLLİ ORTAOKULU’NUN LGS BAŞARI ÇITASI YÜKSELİYOR

AZMİMİLLİ ORTAOKULU’NUN LGS BAŞARI ÇITASI YÜKSELİYOR

Azmimilli Ortaokulu nitelikli okul kazandırma oranında da tüm istatistiklerinin üzerine çıktı.

EĞİTİM      29 Temmuz 2021 - 14:01     1

AZMİMİLLİ ORTAOKULU’NUN LGS BAŞARI ÇITASI YÜKSELİYOR

 

AZMİMİLLİ ORTAOKULU’NUN LGS BAŞARI ÇITASI YÜKSELİYOR

Pandemi şartlarında büyük bir çoğunluğu uzaktan eğitimle sonlanan 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 6 Haziran’da yapılan Liselere Giris Sınavının (LGS) sonuçları 30 Haziran’da açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı verilere göre 1 milyon 243 bin 830 kişi başvuruda bulundu ancak sınava giren kişi sayısı 1 milyon 38 bin 492 kişiydi. Türkiye geneli sıralamada ilk 4000 içine girme başarısını göstererek İskilip ilçe birincisi olan Azmimilli Ortaokulu öğrencisi Zeynep Çörüş, hedefi olan Ankara’da bir Fen Lisesi arzusuna kavuştu.

 

Okul Müdürü Sadık Ekşi; “26 Temmuz’da LGS tercihlerinin açıklanması sonucunda Türkiye genelinde ilk 4000 içerisine girme başarısı gösteren Zeynep Çörüş, Ankara Pursaklar Fen Lisesi kazanarak herkesi sevince boğdu. Zeynep’in başarısı hepimizi gururlandırırken dikkat çeken bir husus da Azmimilli Ortaokulunun artan başarı grafiği oldu. Milli Eğitim Bakanlığının LGS 2021 de yerleştirme sonuçları raporuna göre İskilip Danişmend Fen Lisesi yüzdelik dilimi 26,34 olarak açıklandı. Bu istatistik baz alındığında Türkiye genelinde 26,34 lük dilime Azmimilli Ortaokulu’ndan 37 öğrenci girmeyi başarmıştı. Ancak öğrencilerin yapmış oldukları okul tercihleri sebebiyle açıklanan sonuçlarda LGS puanıyla yerleştirilen okullardan 24 öğrenci Fen Lisesini, 1 öğrenci de Sosyal Bilimler Lisesini, 1 öğrenci Nitelikli Anadolu Lisesini kazandı. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 97 öğrenci mezun eden Azmimilli Ortaokulu nitelikli okul kazandırma oranında da tüm istatistiklerinin üzerine çıktı” dedi.

 

Azmimilli Ortaokulunda ilk 10 a giren öğrencilerin kazandıkları okullar şu şekilde:

1.Zeynep ÇÖRÜŞ Ankara Pursaklar Fen Lisesi 469,43              0,4

2.Efe Kaan ZAKİN Ankara Etimesgut Özkent Akbilek Fen Lisesi         449,24                 1,17

3. Kadir ŞAHİN Ankara Etimesgut Özkent Akbilek Fen Lisesi    445,85                 1,34

4. Furkan Yağız KARAKUŞ Çorum 15 Temmuz Fen Lisesi                   428,34                 2,54

5. Meva ARMUTLU Çankırı TOBB Fen Lisesi                              413,11                 4,03

6.Azra Rabia ŞENTÜRK İskilip Danişmend Fen Lisesi                                   400,53                 5,54

7. Furkan İNCİ Ankara Polatlı TOBB Fen Lisesi      390,42   6,96

8.Mehmet Atakan KOCA Tokat Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi         387,92                 7,34

9. Esma KÖR Tokat Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi 387,78              7,36

10. Zeynep Reyyan KOCA İskilip Danişmend Fen Lisesi                              380,03 8,61

 

 

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Azmimilli Ortaokulu Okul Müdürü Sadık EŞKİ şunları söyledi:

“Azmimilli Ortaokulu olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş LGS puanı ile kazanılabilen nitelikli okullara toplamda 26 öğrenci gönderirken; okul diploma puanı ile kazanılabilen bir alt statüde bulunan okullardan Anadolu Liselerine toplamda 49 öğrenci, Sağlık Meslek Liselerine toplamda 6 öğrenci, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine toplamda 8 öğrenci ve İmam Hatip Liselerine toplamda 8 öğrenci göndererek artarak devam eden başarı grafiğine yeni bir zirve daha ekledik. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz ve onlar adına mutlu oluyoruz. Bu sürecin en önemli mimarları kıymetli öğretmenlerimiz ve bilinçli velilerimizdir. Pandemi şartlarında tüm imkanları zorlayarak özveriyle yapılan hazırlıklar ve çalışmalar neticesinde gelen bu başarı hepimizi mutlu etti. Yeni mezunlarımız artık birer liseli. Bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Azmimilli Ortaokulu okul idaresi ve öğretmenleri olarak gururluyuz, mutluyuz ve bu başarıda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Cafer
Okula gelen velilere bi hoşgeldiniz bile diyemeyen müdür mü yakalamış bu başarıları ? Vallahi yazık şu İskilipimize. Sırf reklam. Gerçi yorum yayınlanmaz büyük ihtimalle ya da kaldırılır ama ...
3 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ