HUGHETTE EYÜBOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

Okuduğunuz haber
BELEDİYE BAŞKANI ALİ SÜLÜK’ÜN BASIN AÇIKLAMASI

TEŞKİLATLAR, AK DAVANIN NEFERLERİ!

Anasayfa   /    Siyaset    /    BELEDİYE BAŞKANI ALİ SÜLÜK’ÜN BASIN AÇIKLAMASI

BELEDİYE BAŞKANI ALİ SÜLÜK’ÜN BASIN AÇIKLAMASI

Çorum Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan’ın 8 Eylül tarihinde İskilip’in Sesi tv kanalı Bizim Mahalle programında yaptığı açıklamalar ile ilgili belediyemizi ilgilendiren iki hususta düzeltme yapma gereği hasıl olmuştur.

SİYASET      20 Eylül 2021 - 15:13     0

BELEDİYE BAŞKANI ALİ SÜLÜK’ÜN BASIN AÇIKLAMASI

İSKİLİP BELEDİYE BAŞKANI ALİ

SÜLÜK’ÜN BASIN AÇIKLAMASI

 Çorum milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan’ın 8 Eylül tarihinde iskilipinsesi tv kanalı Bizim Mahalle programında yaptığı açıklamalar ile ilgili Belediyemizi ilgilendiren iki hususta düzeltme yapma gereği hasıl olmuştur.

 Basın açıklamasının TOKİ ile ilgili bölümünde; “ TOKİ konutları için bir talep olmaması sebebiyle başlayamadık. Belediyemiz yerini göstersin kaç kişi talep edecekse o kadar kişilik İskilip ilçemize TOKİ konutları yaptıracağız diyorum. Açık çek veriyorum.”Tabiri kullanılmıştır. Sayın Vekilin Belediyemizi ziyareti sırasında yaptığım açıklamada da belirttiğim gibi Belediyemizin bütün arsaları TOKİ’nin emrindedir ve bütün parsellerin krokileri sayın vekillere verilmiştir. Sayın Vekilin; “Belediyemiz yer göstersin.” Şeklindeki açıklamasının bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünmekteyiz. Buradan tekrar belirtmek isterim ki Belediyenin bütün arazileri TOKİ’nin emrindedir.

 Sayın Ahmet Sami Ceylan’ın açıklamalarının Kale ile ilgili bölümünde;” önceki dönem Belediye başkanımızın yaptığı bir çalışma olup yarım kalan restorasyon çalışması ile ilgili şuan ki mevcut Belediye Başkanımız Ali Sülük çalışmasını getirsin kalan kısmı da tamamlayarak Osmancık kalesi gibi yaparız.” Tabiri kullanmıştır.

 Önceki dönem Belediye Başkanı zamanında Kaleyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığına ulaştırılmış herhangi bir proje veya çalışma bulunmamaktadır.

 Bizim dönemimizde yerleşim planı hazırlanmış, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna onaylatılarak proje aşamasına getirilmiştir.

 Ancak surların restorasyonunun tamamlanmaması nedeniyle, Kale ile ilgili restorasyon çalışmalarına başlanılamamaktadır.

Sayın Vekilden ricamız surların restorasyonunun tamamlanmasını sağlayarak başta can güvenliği olmak üzere Kale ile ilgili sıkıntıların giderilmesidir.

Bunların yanında açıklamada belirtilen ve Belediyemizin görev alanına giren;

İskilip içme suyu şehir şebekesinin yenilenmesi.

İskilip kanalizasyon şebekesinin yeniden yapılması.

İskilip atık sular şehir şebekesinin yapılması.

İskilip arıtma tesisi yapımı.

Yatırımların Belediyemiz tarafından kredi çekilerek gerçekleştirildiğinin ve kredi taksitlerinin Belediyemiz tarafından büyük zorluklarla ödenmeye devam ettiğinin halkımız tarafından bilinmesini isterim.

 

Saygılarımla…

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ