BAŞKAN SÜLÜK “KADIN HAKLARI GÜNÜ’NÜ” KUTLADI

Okuduğunuz haber
CEYLAN’NIN KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLAMASI

CEYLAN’NIN KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLAMASI

Anasayfa   /    Gündem    /    CEYLAN’NIN KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLAMASI

CEYLAN’NIN KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLAMASI

Ahmet Sami Ceylan, “Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı önlemek, kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmalarını ve güçlenmelerini sağlamak temel amacımızdır.

GÜNDEM      05 Aralik 2021 - 16:48     0

CEYLAN’NIN KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLAMASI

 

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ” 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 87. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesaj yayımladı.

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 5 Aralık 1934 tarihinde "Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı" veren yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl bu gün, Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yasayla toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımız, birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce, siyasi ve sosyal hakları elde etmiştir. Öyle ki Türkiye, Fransa ve İtalya‘dan 11, Romanya‘dan 12, Bulgaristan‘dan 13, Belçika‘dan 14, İsviçre‘den ise 36 yıl önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. dedi.

Biliyoruz ki bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme kadına verdiği değer ve haklar ile doğru orantılıdır ” diye ifade eden Ahmet Sami Ceylan, “İnsanı “Eşref-i Mahlûkat” şeklinde nitelendiren, yani herhangi bir cinsiyet ayrımı yapmaksızın insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören medeniyetimiz; insanlığa örnek teşkil edecek bir değerler manzumesine sahiptir. Bu bakımdan kadın hakları konusunda en ileri standartları yakalamak bizim için bu değerler manzumesini hayata geçirmekle eş değerdedir. Nitekim kadına ayrımcılık uygulayanların, onların haklarını dikkate almayanların insani, vicdani ve kutsal değerlerden bahsetme hakkı yoktur.  diye belirtti.

Ahmet Sami Ceylan, “Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı önlemek, kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde yararlanmalarını ve güçlenmelerini sağlamak temel amacımızdır. Kadınların siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel hayata ve karar alma mekanizmalarının her düzeyine aktif katılımının yerelden başlayarak teşvik edilmesinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletimiz gerekli çalışmaları dikkat ve özveriyle yürütmektedir. Bu bağlamda kadının değiştirici ve dönüştürücü gücü ile varlık gösterdiği bir toplumda; zarafetin, nezaketin, şefkatin egemen olduğu gönül medeniyetimizin daha da gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

Ahmet Sami Ceylan, “Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yılında, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız; ailenin ve toplumun temel taşı olan, dünyayı sevgi ile dolduran başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın “5 Aralık Kadın Hakları Günü “nü kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor; sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ