Okuduğunuz haber
GÜNDOĞDU’NUN BİLGİLENDİRMESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BAŞKAN’DAN CEYLAN’A ‘MİLLET BAHÇESİ’ TEŞEKKÜRÜ

Anasayfa   /    Gündem    /    GÜNDOĞDU’NUN BİLGİLENDİRMESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

GÜNDOĞDU’NUN BİLGİLENDİRMESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Dr. Gündoğdu kitabının yayınlanmasının ardından İskilipin Sesi TV'ye konuk oldu,

GÜNDEM      24 Ocak 2022 - 15:46     0

GÜNDOĞDU’NUN BİLGİLENDİRMESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

 

Hitit Üniversitesi, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı, Öğretim Görevlisi Dr. Oktay Gündoğdu 22 Ocak 2022 günü İskilip’in Sesi Televizyonu’nda yayınlanan ‘Bizim Mahalle’ programına canlı yayın konuğu oldu.  

Gündoğdu, Türklerde Mezar Geleneği, mezar taşları, mezar taşlarındaki kitabe yazıları, mezarlık, kitabelerde olan yazılarla ilgili merak edilen bilgileri izleyicilerle paylaştı. Önemli bir arşiv oluşmasına vesile olan ve uzun soluklu çalışmanın ürünü canlı yayının aynı zamanda kaynak olarak değerlendirilebilecek nitelikte ve kalitede olduğu değerlendiriliyor.

Dr. Oktay Gündoğdu ana başlıklarıyla; Mezar-Ölüm-Mezarlık Nedir, Nasıl oluştu, Kuran’da Ölüm, Edebiyatta Ölüm, Kitabenin Önemi, Türklerde Ölüm, Türk Sanatında Mezar Taşı Gelişimi, Mezar Taşı Bölümleri, Tipoloji, Süsleme Kompozisyonu, Kitâbelerde İçerik ve Muhteva konularını geniş kapsamlı bir şekilde anlattı.   Dr. Oktay Gündoğdu’nun geçtiğimiz hafta  https://ekitap.atauni.edu.tr/index.php/product/uskudar-ahmediye-kulliyesi-ve-mezartaslari/ adresinde bir e- kitabı yayınlanmıştı. Kitabın yayınından hemen sonra canlı yayın davetimize icabet eden Dr. Oktay Gündoğdu hocamıza teşekkür ediyoruz.

İskilip’in Sesi Televizyonu’nda iki saat süren canlı yayının tamamı aşağıda verilen linklerden izlenebilir.

https://www.facebook.com/iskilipinsesi/videos/1654008331602126

https://www.youtube.com/watch?v=KXl4Uj12GcY

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ