ALİ SÜLÜK BARTIN BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Okuduğunuz haber
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ İSKİLİP’İ ZİYARET ETTİ

DERİNÖZ KÖYÜ’NDE YANGIN!

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ İSKİLİP’İ ZİYARET ETTİ

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ İSKİLİP’İ ZİYARET ETTİ

Programa katılanlara Ahmet Çarkacı tarafından yöresel yemeğimiz İskilip Dolması ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

KÜLTÜR VE SANAT      05 Eylül 2021 - 23:55     0

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ İSKİLİP’İ ZİYARET ETTİ

 

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ İSKİLİP’İ ZİYARET ETTİ

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve beraberindekiler, 04.09.2021 tarihinde bir günlük İskilip ziyareti gerçekleştirdiler.

TYB Yönetim Kurulu üyesi yazar Ali Kılcı’nın daveti ile gerçekleşen ziyarete, konuklar Çorum’un önemli ilçesi İskilip’in tarihi mekanları; İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezarı ve Külliyesini, İskilip Kalesini, İskilipli Âlimler Müzesini ve Akşemseddin’in aile bireylerinin türbelerinin bulunduğu Evlik Köyü’nü ve çilehaneyi ziyaret ettiler.   Atıf Hoca Anıt mezar ve Külliyesinde Prof. Dr. İsmail Çalışkan Kur'an-ı Kerim okudu ve hep birlikte dua edildi.

Ziyaretçilere İskilip’in tarihi, coğrafi yapısı ve kültürel değerleriyle ilgili bilgi veren araştırmacı yazar, sanat tarihi uzmanı, arkeolog Ali Kılcı ve Bolu Çorumlular Derneği Başkanı Fikret Kısar tarihi bilgilere, belgelere ve kalıntılara göre ilçenin çok eski bir yerleşim merkezi olduğunu ifade ettiler.

İlçede yaşayan devlet adamları ve bilim insanları hakkında önemli araştırmaları bulunan Ali Kılcı,  Fatih Sultan Mehmet'in hocası, tıp âlimi Akşemseddin’in İskilip günleri, yaşadığı mekanlar,  ailesi ve günümüze kadar gelen eserleriyle ilgili bilgiler verdi.

Programa katılanlara Ahmet Çarkacı tarafından yöresel yemeğimiz İskilip Dolması ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Yemekte bir konuşma yapan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Anadolu’muzun güzel bir ilçesinde güzel bir gün geçiriyoruz. Bizi davet eden yönetim kurulu üyemiz Ali Kılcı’ya, ikramda bulunan Ahmet Çarkacı’ya konuklara yakın ilgi gösteren Fikret Kısar’a ve bağlamasıyla seslendirdiği ilahiler için İsmail Hakkı Akyoloğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

D. Mehmet Doğan’da yaptığı konuşmada gösterdikleri misafirperverlikten dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ