KERİM UYSAL FİNALE KALDI

Okuduğunuz haber
AKILLI TARIM UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLDİ

KERİM, FİNALDE KAYBETTİ

Anasayfa   /    Ekonomi    /    AKILLI TARIM UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLDİ

AKILLI TARIM UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLDİ

SELBES; “GELECEK AY OSMANLI ÇİLEĞİ DİKECEĞİZ”

EKONOMİ      12 Mart 2022 - 23:57     0

AKILLI TARIM UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLDİ

 

İskilip’te akıllı tarım adı verilen topraksız tarım uygulaması hayata geçirildi.

Ankara'da yaşayan İskilipli hemşehrimiz Ahmet Serdar Selbes, İskilip’te akıllı tarım uygulamasını fiilen hayata geçirdi.

İlçede 3.250 m2 kapalı alana kurduğu 3 katlı raflı sistemle akıllı tarım uygulamasını faaliyete geçirerek ilk kez kıvırcık marul üreten Selbes, yaptığı açıklamada ;

 “İskilip’te 3.250 m2 kapalı alanda kokpitte Hindistan cevizi kökünden topraksız tarım yapıyoruz. Bu sezon ilk defa kıvırcık marul denedik. Nisan ayında da çilek deneyeceğiz. Memleketimiz diye böyle bir yatırıma giriştik. Tüm öz kaynaklarımız ve ekibimizle faaliyete geçtik. İlk ürünümüzü Ankara'ya götüreceğiz.

SELBES; “GELECEK AY OSMANLI ÇİLEĞİ DİKECEĞİZ”

Gelecek ay yaklaşık 81 bin fide Albeon adlı Osmanlı Çileği dikeceğiz. Bu sezon çileği Türkiye ve ülke  dışına ihracat etmeyi düşünüyoruz. Çilekte kum ve toprak yok. Üzerinde kimyasal bir atık bulunmayacak. Dolayısıyla yıkanmadan yenilebiliyor. İnsan sağlığına en ufak zararı yok. Kıvırcık marullarımızın da üzerinde hiç bir kalıntı yok, yıkanmadan yenme özelliğine sahip. İskilipliler tattı, şimdi ilk defa Ankara pazarına gidiyor.”dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ