MEZARLIKLARDA BAYRAM TEMİZLİĞİ

Okuduğunuz haber
ATCIOĞLU İSKİLİP'TEKİ GÖREVİNDEN AYRILIYOR

CEYLAN, “ÜLKEMİZİ ÖNCE 2023’E, SONRA DA 2053’E TAŞIYACAĞIZ”

Anasayfa   /    Eğitim    /    ATCIOĞLU İSKİLİP'TEKİ GÖREVİNDEN AYRILIYOR

ATCIOĞLU İSKİLİP'TEKİ GÖREVİNDEN AYRILIYOR

İskilip'te yedinci yılını çalışan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, görevinden ayrılarak resen atandığı Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayacak.

EĞİTİM      27 Haziran 2022 - 14:25     0

ATCIOĞLU İSKİLİP'TEKİ GÖREVİNDEN AYRILIYOR

 

2016 yılında İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Süleyman Atcıoğlu, Çarşamba günü görevinden ayrılarak Oğuzlar ilçe milli eğitim müdürlüğü görevine başlayacak. Süleyman Atcıoğlu, İskilip'te İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığımız bu süre zarfında tüm kadromuz ile beraber eğitim ve öğretim adına bir çok ilkleri kapsayan güzel işlere imza attıklarını söyledi.

Atcıoğlu, ilçede görev yaptığı süre içerisinde yaptığı çalışmaları şöyle anlattı: “ Taşımalı Servis uygulaması ile ilgili bir soruşturma sonucu boşalan ilçe müdürlüğü görevini tarafıma yapılan teklifi kabul ederek başladığım İskilip'te hatırda kalacak çok iyi çalışmalar ve daha birçok yenilik ve güzelliklerle devam etti. İlçe merkezinde 2, köyde 1 okul binası yapımı gerçekleştirildi. Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hacı İsmail Kavlu Kız İmam Hatip Lisesi binaları ile Aşağı Örenseki İlk ve Ortaokulu binasının temel atımından eğitim öğretime başlaması sağlandı.

Avrupa birliği, Gençlik Spor Bakanlığı ve OKA projeleri başta olmak üzere Yurtiçi ve yurtdışı projeleri yapılarak öğrencilerimiz yurtdışına götürülmüş, yurtiçi proje gezileri ile deneyim kazandırılarak eğitimlerinde iyileşmeleri sağlanmıştır. 2017'de müracaatımızla İskilip zorunlu hizmet kapsamına alınarak öğretmen atama ve yer değiştirmelerinde tercih edilir ilçe haline gelmesi sağlandı.

Atcıoğlu; “2016 yılında okul ziyaretlerinde ve çevrede İskilip'te eğitim diğer ilçelerle kıyas ediliyor ve bilinçaltına yerleşmiş olan "en altlardayız" görüşünü yıkmak için çabaladık. Bugün İskilip'te buna benzer bir düşünce artık gündemden kalkmıştır. Görev yaptığım 6-7 yıl boyunca pek çok merkez ve köy okullarımız onarımdan geçirilmiş fiziki olarak iyileştirmeler yapılmıştır.

LGS, YKS, MYS, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ve Bilim Ve Sanat Merkezi sınavlarında da önemli artışlar yeni başarılar elde edildi. Her yıl onlarca öğrencimiz Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları kazanarak eğitimleri için ilçemiz dışına gitmişlerdir. Çorum Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi başta Ankara, Samsun, Yozgat, Amasya, Çankırı, Kırıkkale ve diğer illerin okullarına öğrencilerimiz kazanarak gitmişlerdir. Hatta LGS'de Türkiye geneli 1. çıkaran 6 ilçeden biri olan ilçemizden 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olup Ankara Fen Lisesine İskilip'ten ilk defa öğrenci gönderme başarısı elde edilmiştir.

LGS sınavı sonuçlarına göre ilçe sınav grafiği artarak Diş Hekimliği, Hukuk fakültesi, Fizik Tedavi, mühendislikler, eğitim fakülteleri, ilahiyat ve daha fazlası bölümlere öğrencilerimiz yerleşme başarısı göstermişlerdir. Bu başarı için kurslar düzenlendi. Okullarda uygulanan özel çalışmalar gerçekleştirildi. Hatta gönüllü öğretmenlerimiz fedakarca sınava öğrenci hazırladı. İlçemizde her yıl TÜBİTAK tarafından desteklemeye uygun görülerek para yardımı ile 4006 bilim fuarı sergileri düzenlendi. İlçemiz her yıl TÜBİTAK 4006 bilim sergisi sayısında hep ilk yada ikinci sırada yer almıştır. 2022 yılında da Çorum Geneli destek alan 9 projeden 5'i İskilip okulları olmuştur.

TÜBİTAK proje yarışmalarında projelerimiz her yıl bölge yarışmalarında yarışmaya layık görülmüş bölge finallerine davet edilmiştir. Bölge birincilikleri elde ederek Türkiye finallerinde projelerimiz yer almıştır. Öyle ki Türkiye Finallerinde projemiz Türkiye 2.'si olarak ilçemize bir ilki daha yaşatmıştır. 2022 Yılında Çorum'dan Ortaokullar arası proje yarışmalarına davet edilen 7 projeden 3'ü de İskilip okulları olarak yine bir ilk yaşanmıştır.

İskilip Öğretmenevi baştan aşağı yenilenerek odaları ve iç mekan malzemeleri değiştirilmiş, misafirlerin hizmetine sunulmuştur. İskilip Öğretmenevi’nde yeni kapsamlı büyük bir mutfak oluşturularak taşımalı öğrencilerin yemek temini daha güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmış, bu sene Uğurludağ ilçemizin taşımalı öğrenci yemekleri de İskilip Öğretmenevi’nden temin edilmiştir. Öğretmenevi yemekhanesinde eğitim çalışanları ile diğer çalışanlara hizmet etmek maksatlı kısıtlı sayıda yemek çıkarılması sağlanmıştır.

2016 yılı itibariyle ilçemiz okul ve kurumları deprem testi uygulaması yaptırıldı. Bu test sonucuna göre iki köy okulumuz acilen boşaltılarak yıkım işi gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz yeni yerlerine yerleştirildi. Erenler Cumhuriyet Ortaokulu ve Erenler İHO binası güçlendirme onarımı tamamlanarak eğitim öğretime katılması sağlandı. 2021 tarihinde ihale edilen Atatürk ilk ve ortaokulu güçlendirme işi son aşamaya gelmiş yeni yılda eğitim öğretime hazır hale gelecektir. Ebussuud Efendi ilkokulu ve Ebussuud Efendi Ortaokulu binaları ile Akşemseddin Anadolu Lisesi ve Azmimilli ilkokulu Yık-Yap kapsamında yatırım programında yer alarak yıkılıp yeni okul binaları yapılacak. Misakı Milli İlkokulu, İskilip İmam Hatip Lisesi ise güçlendirme ile eğitim öğretime kazandırılacaktır.

İskilip'te Doğalgaz gelir gelmez okulların doğal gaz dönüşümleri başladı. Her yıl eklenen yeni dönüşümlerle yeni eğitim öğretim yılında ilçemizde doğalgaz dönüşümü yapılmayan okul ve kurumlar kalmamış her okulun doğalgaz ile ısıtılması sağlanmış olacaktır. İki okul pansiyonu öğrenci azlığı nedeniyle kapatılmıştır. Okullarımızda 2016'dan beri 4-6 yaş değerler eğitimi devam ediyor. İlçede Özel Eğitim anaokulu, özel eğitim 1. kademe ve özel eğitim 2. kademe olmak üzere üç adet özel eğitim okulu açıldı. Bilim Sanat Merkezi açılışı için müracaat ettik." dedi.

İLÇEDE SOSYAL - KÜLTÜREL VE SPORTİF BAŞARILARIMIZ ULUSAL DÜZEYDEN ULUSLARARASI DÜZEYE ULAŞTI

İlçede pek çok sosyal faaliyete de imza attıklarının altını çizen Atcıoğlu, “Faaliyetler için il ve ülke düzeyinde akademisyen, değişik meslek mensubu, meslek ve sivil toplum kuruluşları misafirimiz oldular. Sosyal, Kültürel ve Sportif alanlarda da enleri barındıran ilçemizde pek çok dalda il ve bölge dereceleri almış, Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri elde eden öğrenciler çıkmıştır. Akıl ve zeka oyunlarında ilçemiz il düzeyinde kabul gördü. Haziran 2022'de Diyarbakır'da yapılan bölge yarışlarında 5 dalda ilimizi temsil hakkını öğrencilerimiz elde etti. Güreşte okul sporları alanında Türkiye dereceleri ve Avrupa dereceleri elde ederek ilkler yaşandı. Haziran 2022'de Fransa'da yapılan okul sporları olimpiyatlarında öğrencimiz Ferhat Yiğit Dünya 2.si olarak bir ilki daha yaşattı. İlaveten eğitim öğretim adına okul ziyaretleri yapılarak öğretmenler ve idarecilerle sık sık bir araya gelindi. Nisan-Mayıs 2022'de yapılan Bir bilenle bilge nesil yarışmasında ve Müftülük yarışmasında il 3.si, Abdulhamid Konulu yarışmada il 1.si ve 4. sü, Emanet Sende Ulusal yarışmada öğrencimiz Türkiye 2.si olma başarısı gösterdi ve para ödüllerini aldılar.

İSKİLİP’TE HER GEÇEN YIL EĞİTİMİN KALİTESİ ARTMAKTADIR

e-Twinning Projelerinde 2017'den günümüze İskilip İlçesi olarak Ulusal ve uluslararası düzeyde birbirinden etkin ve öğrenci merkezli projeler gerçekleştirilmiştir. Pek çok okul ve ülkenin ortaklığı ile İskilip'in oralara tanıtılması sağlandı. Her yıl projelerden basılı kitaplar yayımlandı. Hatta Milli Eğitim Bakanımıza takdim edildi. İlçemizde e-Twinning School yanında Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi sayısı 9'a yükselmiştir. 2022 yılında ilçemiz geneli ellinin üzerinde proje yapılmış ve Kalite Etiketi başvuruları gerçekleştirilmiştir. Her geçen yıl ilçemizde eTwinning projeleri üzerine katarak artmakta ve eğitimin kalitesi yükselmektedir.” dedi.

HİÇBİR BAŞARI TRİBÜNLERDE OTURARAK MEYDANA GELMEZ

Görev yaptığımız sürede devletin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutma gayreti içerisinde olduklarını ve hiçbir başarının tribünlerde oturarak meydana gelmeyeceğine dikkat çeken Süleyman Atcıoğlu, “Bunların hepsi bir bütünü oluşturup bütün de başarının anahtarını meydana getirmiştir. Bu başarı şahıslara ait olmayıp ekiplere, takımlara aittir. Mesai arkadaşlarıma aittir. Memurundan hizmetlisine, vefakar öğretmenlerimize, cefakar idarecilerimize aittir. Sevgili öğrencilerimiz ile velilerine aittir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İskilip'te desteklerini eksik etmeyen yanımızda moral ve motivasyon kaynağı olan herkese, her kesime dost ve kardeşlerimize teşekkürler ediyorum. Görevim boyunca elbette eksiklerimiz de vardır ancak doğru bildiğim, doruluğuna inandığım ve imza attığım kararlar doğrultusunda elde edilen bu başarıda katkıları çok büyük olan il ve bakanlık yetkililerimize, bizlere desteklerini eksik etmeyen idare amirinden siyasetçisine tüm büyüklerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

HİÇ BİR DİSİPLİN CEZASI ALMADIM

Yürütmekte olduğum görevim esnasında kaymakamlık, Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı makamından ödüller aldım. Kişisel olarak görev yaptığım sürede bir ödül belgesi, iki Üstün Başarı belgesi ve Milli Eğitim Bakanlığı dahil üç adet Başarı Belgesi ödülleri ile taltif edilmenin onuru ile mutluluğunu birlikte yaşadım. Bütün bu yazılan ve yazılmayan birçok başarılara rağmen hiçbir disiplin cezası almadım.

İSKİLİP’TEN UNUTULMAZ HATIRALARLA AYRILIYORUM

Ancak her varlığın bir ömrü olduğu gibi bu görevin de bir ömre sahip olduğunu düşünen, makamların bayrak yarışı olduğunu bilen birisi olarak 7 yıldır sürdürdüğüm İskilip ilçe milli eğitim müdürlüğü görevimi bırakırken, herkesten helallik diliyorum. Güzel ilçemizden, çok güzel günlerin unutulmaz hatıraları ile ayrılıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ