MHP'NİN “2023 KÖYÜM BENİM” TEMALI SOHBET TOPLANTISI KAYAAĞZI’NDA BAŞLIYOR

Okuduğunuz haber
BELEDİYE SOKAK KÖPEKLERİNİ KISIRLAŞTIRIYOR

ÇESİAD'DA YENİ ÖĞRENCİ BAŞKANI BİLAL ÇEŞİTCİOĞLU

Anasayfa   /    YAŞAM    /    BELEDİYE SOKAK KÖPEKLERİNİ KISIRLAŞTIRIYOR

BELEDİYE SOKAK KÖPEKLERİNİ KISIRLAŞTIRIYOR

İskilip Belediyesi tarafından sokak köpekleri kısırlaştırılıyor. Bakımları yaptırılarak küpe ve mikroçip takılması ve aşılarının yapılması sağlanıyor.

YAŞAM      03 Kasim 2022 - 12:47     0

BELEDİYE SOKAK KÖPEKLERİNİ KISIRLAŞTIRIYOR

 

ÖZEL BİR KLİNİKLE ANLAŞMA YAPILDI

Göreve geldiğinde ilk olarak köpek itlaf ekibini fesheden Belediye Başkanı Ali Sülük kısırlaştırma, aşılama, küpe ve mikroçip takılması için özel bir klinikle anlaştıklarını beyan etti. Başkan Sülük yaptığı açıklamada;

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARF EDİYORUZ”

“Göreve başladığımız günden bu güne sokak hayvanları için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz, bu sebeple en uygun rehabilite şekli olan kısırlaştırma işleminin yapılması için özel bir klinikle anlaşma yapılmıştır.

KANUN GEREĞİ SOKAK HAYVANLARININ YAŞAM ALANI KAMUYA AİT SOKAK VE KALDIRIMLARDIR

5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu gereğince sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam alanı, kamuya ait olan sokaklar ve kaldırımlardır. Sahipsiz sokak hayvanlarının bulunduğu ortamdan alınıp kısırlaştırılarak küpe ve mikroçip takılması ve aşılarının yapıldıktan sonra alındığı ortama geri bırakılması kanuni zorunluluktur.

200 ADET KÖPEK KISIRLAŞTIRILDI

200 adet sokak köpeği uygun yöntemlerle toplanarak; sistematik olarak kısırlaştırıldı ve küpe-mikroçip takılıp alındıkları ortama geri salınmıştır” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ