KANSER HASTASI ÇOCUKLARI UNUTMADILAR

Okuduğunuz haber
CEYLAN, BELGELERLE AÇIKLADI; “TREN HATTI 2023’TE İHALE OLACAK”

A.SAMİ CEYLAN’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Anasayfa   /    Bölge Haberleri    /    CEYLAN, BELGELERLE AÇIKLADI; “TREN HATTI 2023’TE İHALE OLACAK”

CEYLAN, BELGELERLE AÇIKLADI; “TREN HATTI 2023’TE İHALE OLACAK”

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, son günlerin tartışma konusu ile Hızlı Tren ile ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi.

BÖLGE HABERLERİ      07 Temmuz 2022 - 14:26     0

CEYLAN, BELGELERLE AÇIKLADI; “TREN HATTI 2023’TE İHALE OLACAK”

 

2024’TE İNŞAATINA BAŞLANACAK

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, son günlerin tartışma konusu ile Hızlı Tren ile ilgili bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Parti binasındaki toplantıda İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, il başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

ÜLKE YÖNETMENİN NE DEMEK

OLDUĞUNU BİLMİYORLAR

Konuşmasına basının kendileri ile halkın arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade ederek başlayan Milletvekili Ceylan, Samsun’da yer alan yerel bir basın kuruluşunun hızlı tren hatları ile ilgili çıkan haberin Çorum’da da dillendirildiğini hatırlattı.

Konuyla ilgili bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve konuya netlik kazandırmak için böyle bir toplantıyı düzenlediklerini anlatan Ceylan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun 5 Nisan 2022 tarihinde bakanlığın vizyonunu açıkladığını hatırlatarak, “Bakan 2035 ve 2053 vizyonunu açıkladı. Tabii bizim vizyonsuz muhalefetimiz, ülke yönetmenin ne demek olduğunu bilmedikleri için açıklamalar yaptılar. Oysaki devlet hedeflerle, planlamalar, projelerle yönetilir. Bakan da o tarihte bakanlığının hedeflerini açıklamıştır” dedi.

BİR KİLOMETRE BİLE YOL

YAPMAYANLAR ALGI YAPIYORLAR

Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamasında bakanlığın hedefini ortaya koyarak 2053’e kadar bölünmüş yolu 38 bin 60 kilometreye, otoyolu da 8 bin 30 kilometreye çıkaracaklarını dile getirdiğini anlatan Milletvekili Ceylan, iktidara geldiklerinde 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu, şu anda ise 26 bin kilometreye ulaşıldığını söyleyerek, “Bir kilometre bile yol yapmayanlar toplumu yanlış algı ile yanıltıyorlar” diye konuştu.

VİZYONU OLMAYAN BUNU ANLAMAZ

Bakanın demiryolu ile ilgili de yolcu sayısını 2023’e kadar 19 milyon 500 bine çıkaracaklarını, 2035’e kadar ise 145 milyon insanı hızlı trenle ulaşım yapar hale getireceklerini anlattığını vurgulayan Ceylan, 2053’te ise 269 milyon insanı trenle yolculuk yapar hale getireceklerini bildirdiğini anlatarak, “Bu bir ufuktur, bu bir vizyondur. Ufku olmayan, vizyonu olmayan bunu anlamaz. Sonuç olarak da 2053 yılında 8 bin 554 kilometre demiryolu tamamlamış olacağız diyor sayın bakan” ifadelerini kullandı.

2053 yılında şu anda 8 olan hızlı trenle ulaşım sağlanan il sayısının 53’e çıkarılacağını kaydeden Ceylan, basında çıkan ulaştırma lojistik ana planı haritalarıyla ilgili de bilgileri paylaştı.

ÜLKEYİ DEMİR AĞLARLA ÖRECEĞİZ

2053 yılında Türkiye’nin her tarafının tren ağlarıyla donatılacağının altını çizen Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi biz 2053 yılında ülkenin her tarafını demir ağlarla öreceğiz” şeklinde konuştu.

BİZ YAPTIĞIMIZ İŞTEN EMİNİZ

Bakanlığın il il yapılacak tren hattı ile ilgili sitesinde yer alan tarihleri ve diğer bilgileri de açıklayan Milletvekili Ceylan, Delice-Çorum arası demiryolu hattının inşaatına başlangıç tarihinin 2024 olarak belirtildiğini göstererek, “Devlet burada Delice-Çorum arasına 2024’te başlıyoruz diyor. Bu devletin resmi kaydıdır. Bu kayıtta hangi ile ne zaman ne yapılacağı açıkça gösteriliyor. Samsun’a farklı tarihte gelebilir, ama biz Samsun değiliz, Çorum’uz. Biz yaptığımız işten eminiz, kendimize de, bakanımıza da, teşkilatımıza da güveniyoruz” dedi.

MUHALEFET YİNE SINIFTA KALDI

“Çorum’a bir gecekondu yapmayan muhalefet biraz daha dersine çalışmalı. Yine sınıfta kaldılar” diyen Milletvekili Ceylan, Delice-Çorum arası demiryolu hattının 2023 yılında ihale olacağını ve 2024 tarihinde de inşaat çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

5 YILDA BİTİRİLECEK

Ceylan, yapımına 2024’te başlanacak demiryolu hattının 5 yıl gibi bir sürede bitirilmesinin hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ