KÖYLERİN İÇME SUYU İÇİN 1 MİLYON TL DESTEK

Okuduğunuz haber
EBUSSUUD EFENDİ KUR’AN KURSU TÖRENLE AÇILDI

GENÇLERİMİZ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZDİR.

Anasayfa   /    Gündem    /    EBUSSUUD EFENDİ KUR’AN KURSU TÖRENLE AÇILDI

EBUSSUUD EFENDİ KUR’AN KURSU TÖRENLE AÇILDI

Çakmak Dede Kur’an Kursu adıyla inşaatına başlanan ve açılıştan kısa süre önce adı Ebussuud Efendi olarak değiştirilen Kur’an kursu bu gün dualarla açıldı.

GÜNDEM      04 Eylül 2021 - 16:44     0

EBUSSUUD EFENDİ KUR’AN KURSU TÖRENLE AÇILDI

 

EBUSSUUD EFENDİ KUR’AN KURSU TÖRENLE AÇILDI

Çakmak Dede Kur’an Kursu adıyla inşaatına başlanan ve açılıştan kısa süre önce adı  Ebussuud Efendi olarak değiştirilen  Kur’an kursu bu gün dualarla açıldı.

Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Kaymakam Muharrem Eligül protokol mensupları, çok sayıda daveti ve öğrenciler katıldı.

Tören, Müftülük Binasında bulunan ve Kız Kur’an Kursuna dönüşecek olan Çakmak Dede Kur’an Kursu önünde dualarla başladı. İskilip Müftülüğü Kur’an Kursunun açılışına gelen davetlilere İskilip Dolması ikramında bulundu.

 “İSKİLİP TARİH BOYUNCA İLMİN VE MEDENİYETİN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDENDİR”  

İlçe Müftüsü Vahit Demiral, “ Osmanlı Devletinin önemli 2 Şeyhülislamı Ebussuud Efendi ve Sun’ullah Efendi olmak üzere, Şeyh Musluhiddini Attar, Şeyh Yavsi, Atıf Hoca gibi birçok âlim İskiliplidir.

KURS; 64 YATILI, TOPLAM 120 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Uzun bir çalışmanın nihayetinde 64 yatılı, 56 gündüzlü olmak üzere toplamda 120 talebe kapasiteli kursumuz hazır hale getirilmiştir. Bunun haricinde Kursumuzun zemin katında tamamen kurstan bağımsız bir şekilde dizayn edilen 30 kişilik 4-6 yaş Kur’an Kursumuz bulunmaktadır. Kursumuzun bünyesinde Hafızlık Sınıfları, Bilgisayar Sınıfları, Hazırlık Sınıfları, Etüd Sınıfları, Misafir Odaları, Konferans Salonu, Revir, Sinema Salonu, 4’er kişilik Yatak Odaları, Spor Salonu ve Oyun Salonu yer almaktadır. İmkânlarımız kısıtlı olmasına rağmen Kur’an Kursumuzu talebelerimizin dikkatini ve cazibesini çekecek şekilde dizayn ettik. Yıl içerisinde hafızlık eğitiminin yanı sıra kamp ve değişik yarışmalar tertip ederek sosyal aktivitelere de yer vereceğiz. Ebussuud Efendi Kur’an Kursumuzun yapımında maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan tüm hayırseverlerimizden Rabbimiz razı olsun. Kur’an Kursumuz İlçemize ve tüm İslam Âlemine hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

İŞLEYEN; “EBUSSUUD EFENDİ KUR’AN KURSUMUZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen yaptığı açıklamada,  “ Bugün çok güzel bir vesileyle İskilip İlçemize misafir olduk. 2016 yılında temeli atılmış olan hafızlık erkek Kur’an Kursumuz İskilip’in Hemşehrisi Merhum Ebussuud Efendi Hazretlerinin adını taşıyan Kur’an Kursunun açılışını yaptık hamdolsun. İskilip şartlarında 64 yatılı 56 talebe ise gündüzcü olmak üzere ve çok nezih ve standartları çok yüksek olan ayrıca kurstan müstakil 30 kişilik 4 – 6 yaş Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdik.

Kur’an kurslarından yetişen yavrularımız vatanına, milletine dinine ve devletine bağlı, manevi değerlerle donanmış olarak ülkeye ve ülkenin geleceğine hizmet edeceklerdir inşallah. Kursumuzun yapımında her kademesinde emeği geçmiş olan bürokratlarımıza, halkımıza ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Cenabı Hak ecirlerini mükâfatlarını ihsan eylesin.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ