AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ EROL KAVUNCU'NUN REGAİB KANDİLİ KUTLAMASI

Okuduğunuz haber
İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

OĞUZHAN KAYA “ÇORUM ŞANTİYE OLMUŞ DURUMDA!”

Anasayfa   /    Gündem    /    İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu 2023 yılının ilk toplantısı bu gün yapıldı. Toplantı sonrası yapılan bilgilendirmelerde bulunuldu.

GÜNDEM      25 Ocak 2023 - 23:17     0

İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

 

2023 yılı İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ilki Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya iştirak eden İskilip Kaymakamı ve İskilip Belediye Başkanı İskilip’te devam eden yatırımlarla ilgili konuları dile getirerek istişarelerde bulunuldu.

KARAYOLLARI:

İskilip-Laçin yol ayrımı kavşağının nisan ayı sonuna yetiştirileceği bilgisi verildi. İskilip kavşağı hizmete girdiğinde toplamda 35 km hizmete sunulmuş olacak. Çorum-Çankırı yolundaki Satıözü köprüsünün mart ayında kullanıma açılması planlanıyor.

DSİ:

Derekargın Göleti’nde toplam gerçekleştirme oranı %60’lara ulaşırken yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Beyoğlan Köyü taşkın koruma işi ihale edilmiş olup 16.01.2023 itibarıyla yer teslimi tamamlanmıştır. Meydan Çayı Islahı, Boşçakavak ve Kayardı derelerinin ıslah işlerinin ihaleleri ise yıl içinde bitirilmek isteniyor.

İL ÖZEL İDARESİ:

Evlik/Akşemsettin Camii’nin restorasyon işi için ihale tamamlandı. 31.01.2023’te ise Redif Kışlası’nın ihalesine çıkılacak.

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ:

Müftü Camii ve Hacı Şaban Camii’nin projeleri hazırlanmaktadır.

İSKİLİP’İN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN SAYISININ 10 OLMASI HEDEFLENİYOR

Yapılan açıklamada; “Çorum ili genelinde 8 adet coğrafi işaretli ürün bulunurken İskilip Dolması, İskilip Turşusu ve İskilip Ramazan Keşkeği ile en çok katkı sunan ilçe konumundayız.

Önümüzdeki 3-4 aylık süreç içinde İskilip Çileği ve İskilip Tokmaklı Kağnısı’nın da coğrafi işaret almasıyla Çorum’daki 10 coğrafi işaretli ürünün yarısı İskilip ilçesine ait olacak” denildi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ