Gökmen seçim startını verdi

Okuduğunuz haber
İSKİLİP MEYDAN ÇAYI ISLAHI VE RIHTIM PROJESİ İHALE EDİLİYOR

YRP Başkan adayı Sulutaş’ın projeleri açıklandı

Anasayfa   /    Gündem    /    İskilip Meydan Çayı Islahı ve Rıhtım Projesi İhale Ediliyor

İskilip Meydan Çayı Islahı ve Rıhtım Projesi İhale Ediliyor

Meydan çayı ile Akçayın birleştiği sebze pazarının yanından itibaren Çankırı yoluna kadar olan 5 km’lik çay yatağının Çankırı yoluna kadar ıslah edileceği bildirildi.

GÜNDEM      05 Mart 2024 - 21:30     0

İskilip Meydan Çayı Islahı ve Rıhtım Projesi İhale Ediliyor

 

Edinilen bilgiye göre, proje kapsamında çay yatağında ıslah ve genişletme çalışmaları yapılarak, çayın her iki tarafına sel baskınlarını önlemek için rıhtım inşa edilecek. Çayın her iki yönüne de kadastro ve imar yolları açılacak. Bu sayede bölgede daha önce 18 imar uygulaması ile imara açılan alanlarında alt yapıya kavuşması bekleniyor.

Ankara, İskilipliler Derneği Başkanı Salih Şerbetci ve derneğin yönetim kurulu üyelerinin dönemin Devlet Su İşleri Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca’yı ziyaretlerinde gündeme gelen konu Ankara’da yaşayan İskilipli bürokratlarında destekleriyle ihale aşamasına geldi

Ankara İskilipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Göktürk’ün sahibi olduğu haritalama şirketi 200 Bin TL’nin Üzerinde bir maliyeti olan Meydan çayı ıslah projenin fotogrametrik haritasının hazırlayarak DSİ Genel Müdürlüğüne ücretsiz olarak teslim etti.

Ön projenin hazırlanmasıyla DSİ’deki çalışmalarda hızlandırılmış oldu. Vedat Göktürk, bölgede yaptıkları çalışmanın çay yatağı ile kalmadığını, çayın her iki tarafından 200 metrelik alanın da ileride yapılacak farklı çalışmalar için fotogrametrik haritalarının hazırlandığını belirtti.

Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve Tarım ve Orman Bakanı danışmanı İskilipli hemşerimiz Doç. Dr. İhsan Kulalı’nın da projeye sahip çıkmaları ve takipleri sonucu proje ihalesi 29 Mart 2024 tarihinde yapılacak.

Meydan çayı ıslah çalışmalarına 100 milyon lira harcanması bekleniyor. Projenin tamamlanması ve beraberinde Derekargın Göleti sulama hattı sayesinde bölgenin de sulu tarıma açılması sonrasında yapılacak olan çalışmaların İskilip ekonomisine yüksek oranlarda katkı sağlaması bekleniyor.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ