KAYGAN ZEMİNDE YOLDAN ÇIKTI

Okuduğunuz haber
İSKİLİP OSB İÇİN 38 MÜTEŞEBBİS TAAHHÜTTE BULUNDU

İSKİLİP MÜFTÜLÜĞÜNE ŞUAYİP GÜLLÜ ATANDI

Anasayfa   /    Gündem    /    İSKİLİP OSB İÇİN 38 MÜTEŞEBBİS TAAHHÜTTE BULUNDU

İSKİLİP OSB İÇİN 38 MÜTEŞEBBİS TAAHHÜTTE BULUNDU

İskilip de planlanan Organize sanayi bölgesi için 31 Ocak itibarı ile 38 müteşebbis Yatırımcı Talep formu doldurup, yatırım yapma taahhüdünde bulundu.

GÜNDEM      01 Subat 2023 - 00:48     0

İSKİLİP OSB İÇİN 38 MÜTEŞEBBİS TAAHHÜTTE BULUNDU

 

EN SON MÜRACAATLARIN UĞURLUDAĞ, BAYAT VE BOLU’DAN GELMESİ DİKKAT ÇEKTİ

Konu ile ilgili bilgi veren İSİAD Başkan Yardımcısı Fikret Kısar; “En son müracaatların Uğurludağ, Bayat ve Bolu’dan gelmesi dikkat çekti. Bilindiği üzere Bayat, Oğuzlar ve Uğurludağ, İskilip’ten ayrılan kardeş ilçelerimiz. Bolu’da ise 15 bin İskilipli yaşamakta olup, pandemiden sonra köylülerine geri dönebilmek için ev yaptıkları ve İskilip’in dağ köylerinde tatillerini geçirdikleri görülmektedir. 

Planlanan Akşemseddin Organize Sanayi Bölgesi İskilip’e 8 km, Bayat’ a 30 km, Uğurludağ’a (Yerliköyden) 35km, Oğuzlar’a (sahil yolundan) 30 km, Çorum’a 40 km mesafededir. 

AKŞEMSEDDİN OSB 4 İLÇENİN TAM ORTASINDADIR

İzinleri alınmakta olan Akşemseddin OSB  bir bölgesel kalkınma projesi olarak 4 ilçenin tam  ortasındadır. Esenboğa Havaalanına 160km,Merzifon Havaalanına 110 km, Çankırı Sülüklü demiryolu istasyonuna 70 km mesafededir. 

Akşemseddin OSB Bölgesel Teşvik Uygulamasında 5.Bölgede olup, cazip devlet teşvikleri mevcut;

1. KDV istisnası,  2. Gümrük vergisi muafiyeti, 3.  Yüzde 50  Vergi Muafiyeti  4. Sigorta Primi İşveren Desteği 10 yıl 5. Kredi Faiz Desteği iç kredide 5 puan indirim, döviz kredisinde 2 puan indirim vardır. Sungurlu Osb örneğinde olduğu gibi yüzde 100 bedelsiz Sanayi Parseli tahsisi de yapılabilmektedir. Kısar 4 ilçemiz ve Çorum’ la birlikte Akşemseddin Organize Sanayi Bölgesi için yolun yarısını kat ettiklerini belirtip, desteklerini esirgemeyen başta Valimiz olmak üzere herkese ve ozeliklede Kaymakam Yunus Emre Vural a teşekkür ederim" dedi. 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ