İSKİLİP’E MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ!

Okuduğunuz haber
İSKİLİP’TE 3 CAMİ RESTORE EDİLİYOR

CAMİLERİMİZİN İMAM HATİP VE MÜEZZİN KAYYIM EKSİKLERİ GİDERİLİYOR.

Anasayfa   /    Gündem    /    İSKİLİP’TE 3 CAMİ RESTORE EDİLİYOR

İSKİLİP’TE 3 CAMİ RESTORE EDİLİYOR

3 İBADETHANE YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

GÜNDEM      23 Ocak 2022 - 14:12     0

İSKİLİP’TE 3 CAMİ RESTORE EDİLİYOR

 

EVLİK, HACI FEYZULLAH VE HACI ŞABAN CAMİLERİNİN RESTORAYONUNA BAŞLANIYOR.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, İskilip İlçesi’nde bulunan tarihi 3 caminin restore edileceğini açıkladı.

Çorum ilçeleri arasında en fazla tarihi esere ve mekana sahip olan İskilip´te özellikle merkezde bulunan 34 cami ve ibadethanenin tarihin farklı dönemlerinde inşa edilmesi nedeniyle ibadetin yanısıra kültürel miras bakımından da büyük önem taşıdığını belirten Milletvekili Ceylan, ecdadımızdan miras kalan tarihi mekanların korunması ve gelecek nesilleri taşınması bakımından yaşatılması gerektiğine vurgu yaptı.

3 İBADETHANE YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Milletvekili Ceylan, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde yer alan İskilip’teki 3 ibadethanenin 2022 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

İskilip İlçesi’nde Evlik Dereseki Köyü Evlik Mahallesi’nde bulunan tarihi Cami, Müftü Hacı Feyzullah Camii ve Mutaflar Hacı Şaban Camii’nin restore edileceğini belirten Ceylan, restorasyon çalışmalarına bu yıl içerisinde başlanacağını ve yıl bitmeden de tamamlanarak yeniden ibadete açılacağını kaydetti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ