SANAYİ SİTESİNDE KAZA!

Okuduğunuz haber
KARADAĞ HEYETİ TBMM’DE KAVUNCU’NUN MİSAFİRİ OLDU

ÇORUM’DAN 14 ÜLKEYE ELMA İHRACATI!

Anasayfa   /    YENİ GELİŞME    /    KARADAĞ HEYETİ TBMM’DE KAVUNCU’NUN MİSAFİRİ OLDU

KARADAĞ HEYETİ TBMM’DE KAVUNCU’NUN MİSAFİRİ OLDU

AK Parti Çorum Milletvekili, Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Erol Kavuncu Karadağ yaptığı basın açıklamasında Dost ve müttefik ülke Karadağ Başbakan Yardımcısı Diritan Abazoviç ve beraberindeki heyeti TBMM’de misafir ettiklerini açıkladı.

YENİ GELİŞME      23 Eylül 2021 - 14:06     0

KARADAĞ HEYETİ TBMM’DE KAVUNCU’NUN MİSAFİRİ OLDU

 

KARADAĞ HEYETİ TBMM’DE KAVUNCU’NUN MİSAFİRİ OLDU

 

AK Parti Çorum Milletvekili, Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Erol Kavuncu Karadağ yaptığı basın açıklamasında Dost ve müttefik ülke Karadağ Başbakan Yardımcısı Diritan Abazoviç ve beraberindeki heyeti TBMM’de misafir ettiklerini açıkladı. Kavuncu yayınladığı basın açıklamasında  şöyle dedi.

 

“Dost ve müttefik ülke Karadağ Başbakan Yardımcısı Diritan Abazoviç ve beraberindeki heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisinde misafirimiz oldular.

TBMM’de gerçekleşen görüşmlerede, Dış İşleri Komisyonu Üyesi ve APA Türk Grubu Başkanı Ankara Milletvekilimiz Asuman Erdoğan, Karadağ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic ve Karadağ heyeti hazır bulundu.

Türkiye Karadağ Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak yaptığımız görüşmelerde ülkelerimiz arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel, askeri alanlardaki üst düzey ilişkilerin daha da iyileştirilmesi için karşılıklı olarak yapılması gereken çalışmalar üzerine istişare ve değerlendirmelerde bulunduk.

En son, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadağ Cumhuriyetine gerçekleştirdiği ve Dostluk Grubu Başkanı olarak bizim de katıldığımız tarihi ziyaretin oldukça verimli ve başarılı geçtiğini ifade ettik. Ziyaretin ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkilerimizi daha da güçlendirmesi bakımından oldukça kıymetli olduğunu vurguladık. Ziyaret kapsamında heyetler arası görüşmelerde iyi ilişkilerimizin her alanda daha üst seviyelere taşınması konusunda alınan somut kararları hatırlatarak; belirlenen hedeflere ulaşmak için iş birliği içeresinde gayretle hep birlikte çalışacağımızı ifade ettik.

Ortak tarih, kültür ve coğrafyamızın getirdiği yakınlık ve beşeri bağlarımızın katkısı, Parlamentolarımız arasındaki mevcut işbirliğimizin sürekli gelişmesi için itici bir güç oluşturmaktadır. Zira bizler; aynı tarih ve kültürden besleniyor, aynı kaderi paylaşıyor, aynı coğrafyada yaşıyor ve bir NATO müttefiki olarak birlikte hareket ediyoruz. Böylesine köklü bağlara sahip olduğumuz dost ve müttefik ülke Karadağ ile mükemmel ilişkilere ve yüksek düzeyli diyaloğa sahip olmaktan memnuniyet duyuyor, ilişkilerimizin daha üst seviyeler taşınması irademizi en etkin bir şekilde ortaya koyuyoruz.

Karadağ Başbakan Yardımcısı Dritan Abazoviç’de, ülkelerini Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderinin ziyaret etmesinin son derece önemli olduğunu, bu ziyaretin önemli sonuçlarının olacağını ve şimdiden ziyaretin olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını ifade ettiler. Türkiye’nin Karadağ’a  bu güne kadar yaptığı her türlü yardım ve destek için ülkesi ve milleti adına teşekkürlerini ifade ettiler. Karadağ’da bizlerin her zaman güveneceğimiz bir müttefikimiz olduğunu, dünya çapında ve ülkelerimiz arasında her zaman, her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladılar.

Dostane gerçekleşen görüşmeler sonrasında, Karadağ heyeti ile birlikte Gazi Meclisimiz ziyaret edilerek, meclis görevlileri tarafından kendilerine bilgiler verildi. Ayrıca, TBMM ziyaret proğramı kapsamında heyet üyeleri,  15 Temmuz hain darbe girişiminde terör örgütü FETÖ mensuplarınca Gazi Meclisimize atılan bomba  mahalline saygı ziyaretinde bulunularak karanfil bırakıldı, hain girişim telin edildi. 

Ayrıca, Karadağ Başbakan Yardımcısı Sn Diritan Abazoviç başkanlığındaki heyet, İçişleri Bakanımız Sn Süleyman Soylu ile resmi bir görüşme gerçekleştirmişler, sonrasında, TBMM Başkanımız, Sn Prof Dr Mustafa Şentop tarafından kabul edilmişlerdir.

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ