İşbir’den Çizikci’ye ziyaret

Okuduğunuz haber
KISAR; “BAŞKAN ÇİZİKCİ GÖLET SORUNUNU ÇÖZDÜ”

TYB Kurucu Başkanı Mehmet Doğan vefat etti

Anasayfa   /    Gündem    /    Kısar; “Başkan Çizikci Gölet sorununu çözdü”

Kısar; “Başkan Çizikci Gölet sorununu çözdü”

İSİAD Başkan Yardımcısı Fikret Kısar, Kayaağzı ve Yukarı Örenseki göletlerinin yapımında oluşan sıkıntıya Belediye Başkanı İsmail Çizikci’in müdahale ederek çözüme kavuşturduğunu söyledi.

GÜNDEM      12 Agustos 2024 - 13:47     0

Kısar; “Başkan Çizikci Gölet sorununu çözdü”

 

İSİAD Başkan Yardımcısı Fikret Kısar Kayaağzı ve Örenseki göletleriyle ilgili şu bilgileri aktardı;

 

"2019'da eski Bolu Milletvekili Fatih Metin Tarım Bakan Yardımcısı olunca, Derekargın Sulama ihalesiyle ilgili gayretlerimiz olmuştu. Akabinde İl Genel Meclis üyesi Doğan Uçar ile Kayaağzı, Yukarı Örenseki ve Aşağıörenseki muhtarlarıyla birlikte dönemin Tarım Bakan yardımcısını ziyaret ederek Örenseki ve Kayaağzı göletlerinin programa alınması sağlanmıştı.

 

Yukarıörenseki Göleti 56 metre yükseklik, 4 Milyon 570.000 metreküp depolama alanı ve 12 bin 200 dönüm sulama arazisi ile bölgenin en büyüğü olacaktır.

 

Kayaağzı Göleti ise 29 metre yükseklik, 1 milyon metreküp su depolama alanı ile 2.100 dönüm araziyi sulayacaktır.

 

İstarge Başkanı Osman Çakır'ın katkıları ile Örenseki'de tesis edilen üzüm bağları çok güzel yaprak ve üzüm verdi. Hititlerin üzüm bağ kalıntılarının bulunması zaten ekibin elini güçlendirmişti. Amaç Tokat'ın Erbaa ilçesine yapraktan giren para kadar İskilip ekonomisine yıllık 2 milyon dolar katkıda bulunmaktı.

10 gün önce DSİ 5 bölgeden gelen yetkililer Kayaağzı Göleti’nin iptal edileceğini, Yukarı Örenseki Göleti’nin de yüksekliğinin 56 metreden 28 metreye düşeceği söylenmiştir. Yaptığımız araştırmada konunun doğru olmasına anlam veremedik. Çünkü ekip çalışması çöp olacaktı ve devletin 2 Gölete yaptığı proje masrafı hiç olacaktı. Bakan danışmanlığından ayrılıp özel sektöre geçen ve bizzat proje ihalesini yaptıran hemşerimiz İhsan Kulalı bu işin siyasetçi ile çözülebileceğini söyledi.

 

Konuyu Belediye Başkanı İsmail Çizikci ile paylaştıktan Başkan Bey yaptığı görüşmelerden sonra konuyu çözdüğünü ifade etti. Başkanımıza gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederim" dedi.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ