CEYLAN “ÇORUM, ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İL HALİNE GELDİ”

Okuduğunuz haber
TOPLUMU TAHRİK EDİCİ PROVOKATİF İFADELERDEN KAÇINMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR!

YÖRESEL ÜRÜNLER SATIŞ MAĞAZASI AÇILDI

Anasayfa   /    Siyaset    /    TOPLUMU TAHRİK EDİCİ PROVOKATİF İFADELERDEN KAÇINMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR!

TOPLUMU TAHRİK EDİCİ PROVOKATİF İFADELERDEN KAÇINMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR!

Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Fehmi Yağlı provakatif söylem ve haberlere karşı uyarıda bulundu. Yağlı, İldeki bazı basın yayın organlarının “Valilik konağı giderleri, Cumhurbaşkanlığı sarayı ile yarışıyor” şeklinde yapılan haberlerde vatandaşı devlete karşı tahrik edici maksadını aşan ifadeler kullanıldığını söyledi. Yağlı yaptığı Basın Açıklamasında şu açıklamalarda bulundu;

SİYASET      04 Kasim 2022 - 17:38     0

TOPLUMU TAHRİK EDİCİ PROVOKATİF İFADELERDEN KAÇINMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR!

 

“İlimizde ki bazı basın organlarınca kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan; 2023 yılı İl Özel İdaresi bütçesinde yer alan Valilik konağı ile ilgili giderleri konu eden ve manşetten yer verilen “Valilik konağı giderleri, Cumhurbaşkanlığı sarayı ile yarışıyor” ifadesi sorumsuzca ve maksadını aşan vatandaşı devlete karşı tahrik edici provokatif ifadeler olduğunu belirtmek istiyorum.

Başta şunu belirtmek isterim ki; maşetten verilen cümlenin içerisinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesine “Cumhurbaşkanlığı Sarayı” ifadesi kullanmanın Devleti ve devleti temsil eden Cumhurbaşkanımızı rencide edici ve ayrıca halk nezdinde itibarsızlaştırma gayreti taşıdığı zimnen göstermektedir. Devletin tüzel kişiliğine ait olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesine “Saray” diyenler maksatlı ve kasıtlı olarak Cumhurbaşkanımızı, muhalif vatandaşlar nezdinde itibarsızlaştırma çabası ve gayreti taşımaktadır. Devletimizin yürütmenin beyni olan Cumhurbaşkalığı Külliyesinde ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında bilimden teknolojiye, ekonomiden yargıya, sağlıktan güvenliğe, beslenmeden toplumsal taleblere, askeriyeden sosyal politikalara her alanda ikbal ve istikbalimize yönelik plan ve projeler üretilen, konuşulan, istişare edilen ortamı sağlayacak şekilde inşa edildiği ortada iken ana muhalefet zihniyeti ve takipcilerinin ısrarla, sanki keyf ve sefa sürme yeri imiş gibi ima ederek “Saray” ifadesini kullanmaları maksatlarını aşan ifadeler olmaktadır. Yakışıksız bulunmaktadır.

 İl Genel Meclisinde 2023 yılı İl özel idare bütçe görüşmelerinde Valilik makamına ait giderlerin sunulduğu rakamlar üzerinden hiç alakası bulunmayan “Sarayla yarışıyor” ifadesi kullanılması hem esas hem de usul bakımından ahlaki ve etik kurallara aykırıdır. Maksadını aşan ifadelerle haberleştirilen Valilik Konağı giderleri devletin memurları tarafından yıl içerisinde ki rutin harcama rakamları dikkate alınarak her yıl bütçe üzerinde gösterilmesinden ibarettir. Geçmiş yıllara nazaran bu yıl ki enflasyon artışı sebebiyle rakamlar yükselmiştir. Konu üzerinde halkı tahrik edici cümleler kurularak kamuoyuna sunulması kabul edilemez bir husus olmuştur. Kaldıki İlimizde yürütmenin başı olan Sayın Valimiz devletin harcamaları konusunda son derece hassas olan bir kişiliğe sahip olarak görevini hakkıyla yürütmekte olan devlet görevlisidir.

Devletin kurumlarına ve yöneticilerine yönelik sorumsuzca, hoyratca maksadını aşan vatandaşı tahrik edici provokatif sözlerden kaçınmak bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatır Çorum kamuoyumuza saygıyla arz ederim.”

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ