HEMŞEHRİMİZ TALİP EKEN CHP GENEL MERKEZİNE BAŞVURUSUNU YAPTI

Okuduğunuz haber
VALİ ÇİFTÇİ’NİN PAYLAŞIMI İSKİLİPLİLERİ ÜZDÜ

ÇORUM BELEDİYESİ İSKİLİP’TEKİ HALK-ET İSMİNE İHTARNAME GÖNDERDİ

Anasayfa   /    Gündem    /    VALİ ÇİFTÇİ’NİN PAYLAŞIMI İSKİLİPLİLERİ ÜZDÜ

VALİ ÇİFTÇİ’NİN PAYLAŞIMI İSKİLİPLİLERİ ÜZDÜ

Baharatlı Bayat Dolması yoktur, 500 Yıllık Geleneksel, kökü Osmanlı İmparatorluğuna dayanan İskilip Dolması vardır.

GÜNDEM      23 Mart 2023 - 15:52     0

VALİ ÇİFTÇİ’NİN PAYLAŞIMI İSKİLİPLİLERİ ÜZDÜ

 

VALİ ÇİFTÇİ’NİN PAYLAŞIMI İSKİLİPLİLERİ ÜZDÜ

İskilip Belediyesi’nin Asrın Felaketi deprem afetinden sonra Kahramanmaraş-Afşin’de depremzedelere İskilip Dolması ikram etmesinin ardından Bayat Belediyesi tarafından Baharatlı Bayat Dolması adı altında yemek ikramı yapıldı. Bayat Belediyesinin İskilip Dolmasını başka bir isimle sunmasına İskilipliler tepki göstermişlerdi. Son olarak ta Çorum Valiliğinin sosyal medya hesabından “Kahramanmaraş Afşin’de, Çorum Bayat Belediyesi tarafından hazırlanan Baharatlı Bayat Dolması, Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi tarafından depremzedelerimize ikram edildi” ifadesinin kullanılması ve İskilip’in yok sayılmasının İskiliplileri üzdü.
11 İlin yıkılmasına neden olan Asrın felaketi deprem afetinin meydana gelmesi ile birlikte İskilip’te başta Belediye olmak üzere büyük bir yardımlaşma faaliyeti başladı. 19 Tır malzeme gecikmeden bölgeye gönderildi.
Yardımlaşma devam ederken İskilip Belediyesi, STK’lar ve İskilipli hayırseverlerin katkıları ile Kahramanmaraş-Afşin’de 15 kazan İskilip Dolması verilmesine karar verildi ve uygulandı.
Daha sonraki haftalarda da Bayat Belediyesi bir isim değişikliği yaparak İskilip Dolmasını, Baharatlı Bayat Dolması olarak sundu. Bilindiği gibi Baharatlı Bayat Dolması diye bir yemek yoktur.
Ülkede ve dünyada şöhreti bulunan birçok yazı, makale ve araştırmaya konu olan ve kökeni Osmanlı İmparatorluğuna dayanan 500 yıllık Geleneksel İskilip Dolmasının Coğrafi işareti İskilip Belediyesi tarafından alınmış ve İskilip adına tescil edilmiştir. Bunu Bayatlı yetkililerde gayet iyi bilmektedir.
Hatta bu kadar çok bilinir bir lezzet olan İskilip Dolmasının tanıtıma dahi ihtiyacı yokken Bayat Belediyesi’nin anlam verilemeyen Baharatlı Bayat Dolması! ikramına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin teşekkür etmesi ve İskilip Dolmasını görmezden gelmesi üzüntü ile karşılandı.
Sadece Allah rızası ve afetzedelere destek amaçlı ikram edilen İskilip Dolmasının dolaylı ya da dolaysız yollardan Bayat’a mal edilmesi, İskilip’in yok sayılması, düşündürücü olmakla birlikte iki ilçe halkı birdir, beraberdir, kardeştir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil etme makamında bulunan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin bu paylaşımının maksatlı olmadığına inanmakla beraber Milliyetçi Hareket Partili İskilip Belediyesinin hizmetini görmezden gelmesi üzüntüye neden oldu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ