MADEN OCAĞINDA 6 İŞÇİ ZEHİRLENDİ

Okuduğunuz haber
YUSUF VAR BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

ÇATALKARA’DA HAFTANIN İKİ GÜNÜ CANLI MÜZİK

Anasayfa   /    Siyaset    /    YUSUF VAR BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

YUSUF VAR BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi İskilip İlçe Başkanı Yusuf Var parti binasında düzenlediği Basın Açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

SİYASET      27 Aralik 2022 - 01:06     0

YUSUF VAR BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

 

"Okulların yıkılması, zamansız  plansız programsız”

Bu yıl mart ayında bazı okulların yıkılması bazılarının onarılması yönünde karar alındığı halde, haziran tatili başladığında hemen başlanması gereken inşaatların henüz yıkımına bile başlanmayan ancak çatısı indirilen pencereleri ve kapıları sökülen okullarda eğitim yapma imkanı yok edilerek öğrencileri diğer okullarla birleştirilip ikili öğretime geçildiği, ancak fiziki şartlar yeterli olmadığından öğrencilerin havasız güneş görmeyen bodrum katlarda eğitim gördüklerini görüyoruz.

Misakımilli okulunda her katta bir derslik olmak üzere üç katta üç dersliği yok ederek yapılan yangın merdiveni ve engelli asansörü için daha uygun bir proje geliştirilmeli idi.

Azmimilli okulunda ikili öğretim nedeniyle öğrencilerimiz güneş görmeyen aydınlığı kısıtlı dersliklerde eğitim görmeye çalışıyorlar,

TC.  Devleti bu güne kadar bu kadar plansız bu kadar programsız harcamalara hiç tanık olmamıştır bu durum, bilmeden planlamadan iş bilmezlikten kaynaklanıyorsa cehalettir, ama bilerek planlanarak inşaat yapalım yandaşımız para kazansın eğitim ve öğrencilerimiz ne olursa olsun, devletin kaynakları yağmalansın amacı ile yapılıyorsa ihanettir.

“Yüksekokul inşaatı kaynak ayrılmadığı için kaderine terk edilmiş çürümeye bırakılmıştır.”

35 milyon lira kaynak ayrıldı deniliyor ama, bunlardan her yatırımla ilgili projesi yapıldı, proğrama alındı, ihalesi yapıldı yapılacak gibi açıklamaları  duyuyoruz bu güne kadar çok duyduk fakat sonrasında gördük’ki hiçbir şey söyledikleri gibi çıkmadığından hemşehrilerimiz artık bu boş laflara doydu kimse inanmıyor.

İskilip Tosya yolu, Baraj çevre yolu, Çorum İskilip yolu

Tosya yolu 22 yıl önce başladı 12 kilometrelik yol ancak yapıldı ödenek ayrılmadığı için yıllardır bir metre dahi ilerleme olmamıştır bu yola ilaveten Dodurga ilçemizden başlayarak baraj çevre yolu projesi oluşturulup Karaburun Yalakçay köyleri üzerinden Çorum İskilip yoluna bağlanmalı, Çorum İskilip yolu yıllardır bir türlü bitirilememiş 2023 yılında tamamlanmalıdır.

Başta İskilip Tosya yolu  ilçemizi orta Anadolu Yozgat çorum gibi bölgeleri Karadeniz İstanbul yoluna bağlayacak, baraj çevre yolu ise  Gümüş hacıköy kargı Osmancık  Laçin Dodurga Oğuzlar ilçelerini İskilip üzerİndan Ankaraya bağlayacak olup İskilipimizin makus talihi unutulmuşluğu ve geri kalmışlığı aşılarak gelişimi sağlanmış olacaktır. 

Tarımsal faaliyetler: Sulama amaçlı göletler:

İktidar yetkilileri, Yukarı Örenseki, Kayağzı, Yeniceköy, Kutluözü göletleri ile ilgili defalarca açıklamalar yaparak proğrama aldık ihale ettik gibi haberler yaptırıyor fakat hiçbir gelişme olmadığını halkımız yaşayarak görmektedir buğdayımızı bakliyatımızı ithal eder duruma getirilen ülkemizde tarımın özellikle sulu tarımın mutlaka geliştirilmesi gerekirken ilçemizde dere Kargın Gölet’i dışında yeni göletler mutlaka yapımına ihtiyaç vardır.

Kültürel çalışmalar: Kale onarımı, Redif Kışlası Sakarya okulu

Tarihi İskilip Kalemizin kale duvarları yapıldı ancak şehrimize bakan güney duvarlar eski halinde bırakıldığı için tehlike arz etmekte, kale boğazı mahallesi üzerine taşlar düşmektedir. Mahalle muhtarı Sayın Rüstem Kılpelit ve bizler defalarca gündeme getirmiş olmamıza rağmen hiçbir gelişme olmamıştır.

Yine tarihi bir mirasımız Redif kışlası harap vaziyette durmaktadır. Onarılarak  toplantı ve tiyatro sosyal etkinlikler salonu gibi çeşitli faaliyet alanlarında hizmete sunulabilir.

Cumhuriyetimizin Ülke genelinde sadece dört adet yaptırmış olduğu ve bir tanesi İlçemizde bulunan Sakarya okulumuz çürümeye terk edilmiş olup acilen bakım ve onarımdan geçirilerek restore edilmesi gerekmektedir.

Yine ilçemizde bulunan eski cezaevimiz çok amaçlı olarak gençlik aktiviteleri ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere değerlendirilmesi gerekirken Şehrimizin çok uzak ve ıssız bölgesine gençlik merkezi yapımına başlanılması çok yanlış olmuştur bu durum ileride yeniden değerlendirilebilinir.

 İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Ali Sülük seçildikten kısa bir süre sonra çöp özelleştirmesinden vaz geçtiğini, temizlik işlerini belediye olarak kendilerinin yapacağını açıkladığında kararını olumlu karşıladık, ancak şimdi şehrimizin durumuna baktığımızda eski halinden bir fark göremiyoruz. Şehrimizin cadde ve sokakları iyi temizlenmiyor. Oysa belediyede pek çok insanın işe alındığını görüyoruz çöp işlerine yeterince eleman verilip verilmediğini bilmiyoruz ama görüyoruz ki şehrimiz temiz değildir.

TOKİ İlçemize hayırlı olsun, bu sefer TOKİ şartlarının çok ağır olduğu görülüyor yapılacak ‘mı yapılabilecek ‘mi vatandaşlarımız bu ağır şartların altından kalkabilip ev sahibi olabilecek mi belli değil ama zor gibi görünüyor inşallah olur diyoruz bekleyip göreceğiz.

İnşallah hem TOKİ yapar başarır, hem de vatandaşlarımız başarır ve ev sahibi olur temennimiz budur.

Ancak Belediyemizin Toki için ayrılan arazinin ıslah, altyapı ve yol çalışmasını bir an evvel yaparak TOKİ’ye teslimini sağlaması gerekmektedir.

 İlçemizin gelişmesi için Organize Sanayi Bölgesi şarttır.

Organize sanayi bölgeleri yatırım teşvikleri, vergi bağışıklıkları, SGK pirim kolaylıkları hazırlanmış altyapı kolaylıkları nedeniyle yatırımcıya cazip imkânlar sunan bölgeler olup bu nedenle dışarıdan da yatırımcı ve sermaye akışı sağlayan yerlerdir. Böyle bir imkândan İskilip’imizi yararlandırmalıyız

Bu nedenle yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar sonucunda ilçemizde organize sanayi için tespit ettiğimiz yer, eski belediye Başkanımız Sayın Orhan Öztürk zamanında TOKİ yeri için belirlenip, mera vasfından konut yerine dönüştürülmüş olan ve tapusu belediyeye ait, ancak uzak diyerek ilgi görmeyen Tepe yakası köyü aşağı bölgesinde bulunan yaklaşık 700 dönümlük yeterli büyüklükteki alan organize sanayi için ilçemizin ihtiyacını karşılayacak yeterlikte olup konu üzerinde çalışmalara başlanmalıdır."

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ