KAYA; “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARI KARŞISINDA SAYGIYLA EĞİLİYORUM

Okuduğunuz haber
120 MUHTAR TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETTİ
Anasayfa   /    Asayiş    /    120 MUHTAR TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETTİ

120 MUHTAR TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETTİ

Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneğine kayıtlı 120 muhtarın da katılımı ile Ak Parti il Başkanı Murat Günay’a yapıldığı iddia edilen saldırı sonucu 3 muhtarın tutuklu olarak cezaevinde tutulmalarına itiraz edildi.

ASAYİŞ      17 Nisan 2023 - 16:15     0

120 MUHTAR TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETTİ

 

Dernek merkezinde yapılan açıklamada konuşan dernek başkan yardımcısı ve Evci Orta Kışla Köyü Muhtarı Cemil Aslıhak, tutuklu olarak bulunan muhtarların üzerlere atılı suçu işlediklerine inanmadıklarını belirterek tutuklanan üç muhtarın bir an önce salıverilmesini istedi.

Aslıhak, “Arkadaşlarımız tutuklu vazilette bunlarla ilgili şunları söylemek istiyorum bugüne kadar dernek başkanımız Zeki Oral, Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok, ve üyemiz Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli hakkında basında haberler çıkmıştır.

Bu haberler tek yanlı haberlerdi bir muhtarlar arkadaşlarımızın yağma suçunu işlediğine inanıyoruz taraflar arasında birtakım nedenlerden dolayı itiş kakış olmuş olabilir bu durum arkadaşlarımızın tutuklamasını gerektiğine inanmıyoruz Çorum’da bulunan muhtarlar olarak acilen haksızlığın giderilmesini bekliyoruz. Biz kavga, tartışma, çatışmadan yana değiliz. Herkes işlediği suçun cezasını çeken suç yoksa cezasının da olmaması gerekir. Arkadaşlarımızın bir an önce görevlerine dönmesini bekliyoruz” dedi.

Dernek ve tutuklu bulunan muhtarlar Zeki Oral, Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok ve Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli’in ailelerinin de isteği ile Çorum L Tipi cezaevinde tutuklu muhtarlarla görüşen Av.Ahmet Özdel de muhtarlarla tek tek konuştuğunu belirterek, hepsinin de üzerlerine atılı bulunan suçu işlemediklerini e kabul etmediklerini dile getirdiğini anlattı. Muhtarların; Kimsenin parasını, malını ya da yardım çekini çalma teşebbüsünde bulunmadıklarını ifade ettiklerini belirten Ahmet Özdel, “Derneğin ve tutuklu muhtarların yakılarının talebi üzerine L Tipi Kapalı Cezaevine gittik, tutuklu arkadaşlar Zeki Oral, Fatih Yılmaz, Safet Erdemli ve Ünal Bozok’la birebir görüştüm. Onların yazılı beyanlarını aldım bu beyanları Çorum kamuoyuna aktarmak istiyorum.

Bu 3 muhtarımız şunu kesinlikle kabul etmiyorlar biz asla bir yağma suçunun tarafı değiliz asla bir hiçbir kimsenin ne malını ne mülkünü ne parasını ne yardım kartını çalmadık çalma teşebbüsü etmedik bölme bir olayın da tarafı olmadık demektedirler.

İlk görüşmeyi Zeki Oral’la yaptık. Zek Oral, “Ben Ak Parti İl Başkanı Murat Günay’la her yıl Ak Parti’nin CHP ve diğer siyasi partilerin her yıl yardım çekleri olur. İlçe başkanı bana bu yardım çeklerini verir ben de üyelere dağıtırım. Bu sene de yardım çeklerini almak için Ak Parti İl Merkezini aradım ilçe başkanı ile de görüştüm çeklerin il başkanında olduğunu 200 çekin bana verileceğini söyledi. Bunun üzerine il başkanını aradım il başkanı 200 çek vermeyeceğini 20 tane vereceğini söyledi. Ben de geri döndüm benim 200 muhtar arkadaşım var bunu nasıl paylaştırırım dedim bu görüşme bitti. Ben il başkanı ile yaptığım görüşmeyi ne Saffet Erdemli’ye ne Ünal Bozok’a ne de o gün benimle çay içen Fatih Yılmaz’a anlattım. Bunların hiçbirinin yardım çeklerinden bilgisi yoktur” dedi

 

Ünal Bozok ise “O gün akşam çay içtik tesadüf il başkanı ile karşılaştım aramızdaki başka bir husumetten dolayı indim konuşmaya başladım ama ben asla yardım çeki istemedim çeki vereceksin denmedi. Yardım çekleri ile ilgili konuşmadık konuştuğumuz mevzu başka konudur.

 

Saffet Erdemli de Akşam üzeri bir tartışmanın içerisine girildiğini, tartışmada insanların söylediği sözlerin dışında bir şey söylenmediğini beyan ediyor

Olayın gerçekleşmesinin üzerinden günler geçtikten sonra şikayet adliyeye aksediyor ama öncesinde basına servis ediliyor. Birtakım insanlar sosyal medya hesabında paylaşımlar yapıyor.

Bu paylaşımlar Zeki Oral ve arkadaşlarının zor durumda kalmasına neden oluyor. Bir komplo varsa; görevden alınan 3 muhtara yapılan komplodur. Muhtarlar adalet istiyoruz. Suçumuz varsa cezasını çekmeye hazırız. Biz yağma suçu işlemedik. Teşebbüs etmedik. Ak Parti İl Başkanından yardım çeki istemedik. Kimse başkasına yardım yapacağım diye suç işlemez. Bunları kamuoyunun bilmesi lazım. Bu üç muhtarı acil talebi şudur. Biz çiftçiyiz ailemizi geçindirmekle sorumluyuz. Onlarca dönüm arazimiz var. Tarımsal faaliyette yapıyoruz zaten tutuklanmakla rencide edildik. Toplum içinde küçük düşürüldük bundan sonra tutuklu kalmamız çocuklarımızın mağdur olmasına ailemizin mağdur olmasına sebep olacaktır. Kamuoyunun bunu takdir etmesi lazım.

Yani acilen arkadaşlarınıza sahip çıkmanız lazım. Adaletin herkes için olduğunu toplumun bilmesi lazım. İnsanların suçlu yaftası ile tutuklanıp cezaevine atılması kabul edilir bir durum değildir bu hele hele üç muhtarın günler sonrası bir şikayetle tutuklaması kabul edilebilir bir durum değildir. Biz adaletin yerine gelmesi için çaba harcamalıyız kamuoyunun bunu böyle bilmesi lazım. Aksi halde her türlü yafta her türlü komplo adalet kullanılarak meşrulaştırılmış sayılabilir. Ben de bir avukat olarak bu adaletin tez elden tecelli etmesi taraftarıyım. Arkadaşlarınıza sahip çıkması lazım tutuklattıran siyasi iradeye arkadaşlarınıza sahip çıktığınızı göstereniz lazım aksi halde bu devam eder” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ