BAŞKAN, TÜRKAV’IN PROGRAMINA KATILDI

Okuduğunuz haber
ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABULÜNÜN 101. YILI KUTLU OLSUN

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

‘İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN YILDÖNÜMÜNDE’ PROGRAM DÜZENLENDİ

KÜLTÜR VE SANAT      11 Mart 2022 - 16:17     0

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

 

Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstiklal Marşının Kabulünün yıl dönümünde Öğretmen evi Toplantı Salonunda program düzenledi.

 

İstiklal Marşımızın 101. Yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u anmak üzere ‘Milletin Sesi Mehmet Akif’ temalı programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hasan Çatma, “ Değerli Konuklar, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı münasebetiyle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu öncelikle ifade ederek sözlerime başlamak isterim. Bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren bir manzume olan istiklal Marşı, kuşku yok ki ulusumuzun ruhunu, tarihini ve ideallerini yansıtan hiçbir zaman ölmeyecek ve mütemadiyen yaşayacak olan mukaddes kavramlardandır.

 

 Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutabilmesi için bunları hatırlamak gerekir. İşte kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurt severlik ve özgürlük aşkımız olan İstiklâl Marşı; milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını ve vatanperverliğini yansıtmaktadır. Tabi ki böyle bir marş ancak vatanının derdiyle dertlenen, onun için her türlü fedakârlığa hazır olan, imanı ve kalemi güçlü bir şair tarafından yazılabilirdi.

 

Değerli gençler! Mazide yaşayan şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize, bu güzel vatanı miras bıraktı. Bundan ötürü bizler de, gelecek kuşaklara bu kutsal emaneti en güzide bir şeklinde taşımak zorundayız. Unutmayınız ki, omuzlarınızda atinin sorumluluğu bulunmaktadır. Bu sorumluluğu taşımak ise öyle sanıldığı kadar kolay değildir. Keza çalışmak ister, gayret ister ve yeri geldiğinde ise fedakârlık ister. Bu sebeple bizden sonraki kuşaklara güçlü ve refahın hâkim olduğu bir memleket bırakmak ve atalarımızdan intikal eden mirası geleceğe emanet olarak aktarmak için, çok ama çok çalışmalıyız.

 Sevgili gençler, İstiklâl Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığınıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır. İşte ne zaman İstiklal Marşımıza gereken önemi verirsek o zaman İstiklâl Marşımızın yazarı üstad Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın" duası gerçekleşir” dedi.

Belediye Başkanı Ali Sülük, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve İstiklal Marşımızın kabulünü kutlamak için, Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu programa katıldık. Milletimizin bağımsızlık sembolü İstiklal Marşını kaleme alan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum.  ‘ Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ