MİNİKLERDEN DEPREMZEDELER İÇİN KERMES

Okuduğunuz haber
CEVİZ ORMANI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

BELEDİYE MECLİSİNDEN HALK-ET KARARI

Anasayfa   /    Gündem    /    CEVİZ ORMANI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

CEVİZ ORMANI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

İskilip Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen “100.Yıl Ceviz Ormanı Projesi” bu gün hayata geçirildi.

GÜNDEM      03 Mart 2023 - 14:53     0

CEVİZ ORMANI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

 

İskilip’in Erenler Mahallesi’nde bulunan ve atıl durumdaki 29 dönüm arazide teraslama işlemi tamamlanarak uygun koşullar sağlandı.  Bu günde binin üzerinde ceviz ağacı fidanı toprakla buluşturuldu.

29 DÖNÜM ARAZİYE BİNİN ÜZERİNDE CEVİZ FİDANI DİKTİK

Yüzüncü yıl ceviz ormanı hakkında bilgi veren ve kendisi de Ziraat Mühendisi olan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük; “Ceviz ürününün her geçen gün değeri artmaktadır. Bakımı diğer meyvelere nazaran daha kolay. Su talebi biraz daha az.

BEŞ ALTI YIL SONRA EKONOMİK ANLAMDA VERİM ALMAYA BAŞLARIZ

Beş altı yıl sonra diktiğimiz ceviz fidanlarından ekonomik anlamda da verim almaya başlarız. Buradan deprem bölgesinde görevli olan Kaymakamımız Sayın Yunus Emre Vural’a da selamlarımı iletiyorum. Fidanları birlikte dikmeyi planlıyorduk. Kaymakam beyin görev süresi bitmediği için meclis üyelerim Hatun Çam, Murat Kiraz ve belediye personelimizle bu işin ilk adımını attık.

YEŞİL ALAN VE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Bundan sonra bu ormanın bakımı için personel görevlendirmesi yapacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana olduğu gibi yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin yeni 100 yılına yakışır “Yüzüncü Yıl Ceviz Ormanı” İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ