FERHAT YİĞİT TÜRKİYE İKİNCİSİ

Okuduğunuz haber
DOKTORA TEZİ İÇİN İSKİLİP’E GELDİ

ÇORUMLU AKADEMİSYEN KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    DOKTORA TEZİ İÇİN İSKİLİP’E GELDİ

DOKTORA TEZİ İÇİN İSKİLİP’E GELDİ

Korgun Müftüsü Mahmut Ay Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne hazırladığı Şeyh Yavsi konulu doktora tezi çalışması için İskilip’e gelerek Yerel Tarihçi Nurettin Tanay’la görüştü.

KÜLTÜR VE SANAT      22 Mart 2022 - 01:57     0

 DOKTORA TEZİ İÇİN İSKİLİP’E GELDİ

 

Çankırı’nın Korgun İlçesi Müftüsü Mahmut Ay üzerinde çalışma yaptığı doktora tezi çalışması için İskilip’e gelerek yerel Tarihçi Nurettin Tanay’la bilgi ve belge alış verişinde bulundu.

İlçe Müftüsü Vahit Demiral’ın da bulunduğu görüşmede Şeyh Muhyiddin  Yavsi’nin hayatı, eserleri ve tasavvufi görüşleri hakkında çalışma gerçekleştirildi.

İngilizce, Fransızca ve iyi düzeyde Arapça bilen Korgun Müftüsü Mahmut Ay Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne doktora tezi çalışması için geldiği İskilip’te verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek yerel tarihçi Nurettin Tanay, İlçe Müftüsü Vahit Demiral ve destek olanlara teşekkür etti.

 

MAHMUT AY KİMDİR?

1971 yılında Çankırı’da doğdu. 1988 yılında Çankırı İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Çankırı Merkezde Müezzin olarak görev yaparken 1989 yılında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesini kazandığı için memuriyet görevinden ayrıldı. Üniversite öğrenimi esnasında fakültedeki derslerin yanı sıra Ankara ve İstanbul’da Arapça ve dini ilimler alanında özel eğitim aldı.1994 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

1995 yılında Manisa Köprübaşı İlçesi Köprübaşı Lisesine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atandı. 1997 yılında Bitlis İlinde Yedek Subay Öğretmen olarak vatanî görevini tamamladıktan sonra askerlik dönüşü Bartın ili, Ulus İlçesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde öğretmenlik görevine devam etti.  Öğretmenliği esnasında 2001 yılında Ankara’da Yabancı Diller Eğitim Merkezi'nde 9 ay süreli "Modern Arapça" eğitimi aldı.

2004 yılında Çankırı Ilgaz İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni olarak atandıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu vaizlik yeterlilik sınavını kazanarak Çankırı Merkez Vaizi olarak görevine başladı.

Vaizlik görev esnasında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim dalında “Kur’an’da Mekke Müşriklerinin Eleştirilerine Yönelik Cevaplar” konulu teziyle Tefsir alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak Bursa Nilüfer Eğitim Merkezinde başladığı Yüksek İhtisas eğitimini, 2010 yılında Diyanet Kayseri Eğitim Merkezinde tamamladı. Yüksek ihtisas eğitiminden sonra Çankırı Merkez vaizliği görevine döndü. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tasavvuf Ana Bilim Dalında doktora eğitimine devam ederken 2013 yılında Müftülük yeterlilik sınavını kazanarak Artvin ili Şavşat İlçesi Müftülüğü'ne atandı.

2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca Cidde Başkonsolosluğu, Din Hizmetleri Ataşeliği nezdinde Medine Koordinasyon ve İskân Ekip Başkanı olarak görevlendirildi. Üç yıl süreyle bu hizmeti yürüttükten sonra yurt dışı dönüşü 2017 yılında Çorum Oğuzlar İlçe Müftülüğü'ne atandı. 2018 yılında Çankırı Korgun İlçe Müftülüğü'ne naklen atanan Mahmut AY evli ve iki çocuk babası olup İngilizce, Fransızca ve iyi düzeyde Arapça bilmektedir. Temel İslam Bilimleri Tasavvuf alanındaki Doktora Tez çalışması devam etmektedir.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ