ONKOLOJİ İÇİN 5 MİLYON DESTEK!

Okuduğunuz haber
DR.CEMAL EKİN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ALPER BİLAN’IN ACI GÜNÜ

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    DR.CEMAL EKİN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

DR.CEMAL EKİN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

AYASOFYA DERSİAMI HACIKARANİ MEZARLIĞINDA MEDFUN

KÜLTÜR VE SANAT      05 Mart 2022 - 13:10     0

DR.CEMAL EKİN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

Geçtiğimiz hafta Aşağışeyhler köyünde bulunan 5 türbeyi bireysel başvurusu ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Bölge Koruma Kurulu’na tescil ettirmeyi başaran İskilip Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı Öğretim Görevlisi Dr. Cemal Ekin 2 Mart 2022 Çarşamba günü İskilip’in Sesi Televizyonu’nda yayınlanan ‘Bizim Mahalle’ programı canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

AYASOFYA DERSİAMI HACIKARANİ MEZARLIĞINDA MEDFUN

İskilip’te Hacıkarani mezarlığında yaptıkları restorasyon çalışmalarında Osmanlı döneminde Ayasofya Camisi’nde dersiam olarak görev yapan eski İskilip Müftüsü Mehmet Hilmi Efendi’nin mezarının burada bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Dr. Ekin restorasyon çalışmalarını her Çarşamba 10.00 ile 12.00 saatlerinde gerçekleştirdiklerini, Hacıkarani’den sonra diğer mezarlıklarda da uygulamalarını devam ettireceklerini, mezar taşlarındaki Osmanlıca yazıların günümüz Türkçesine çevirerek tarihi mezar taşlarının yanına monte edeceklerini belirtti.

TESPİTLE BERABER ONARIMDA YAPILIYOR

Dr. Cemal Ekin yazılı bazı taşlarda zaman içinde doğal şartlardan kaynaklı bozulma, kırılma tespit ettiklerini, bazılarının da toprağa gömülmüş olduğunu söyleyerek bunları da gerek yerinde gerekse de atölye ortamında eski haline getirmeyi planladıklarının altını çizdi.

KURUMLARDAN GEREKLİ DESTEĞİ ALIYORUZ

Öğretim Görevlisi Dr. Cemal Ekin bu çalışmaları yaparken İMYO, Belediye ve diğer kurumlardan gereken desteği aldıklarını, amaçlarının üzerlerine düşen çalışmaları devam ettirmek olduğunu beyan etti. Çalışmalarına destek olan kurumlara teşekkür eden Dr. Cemal Ekin’nin canlı yayınının tekrarı İskilip’in Sesi TV (İSTV) grubundan ve Youtube’dan izlenebilir.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ