LÜTFİYE İLKSEN CERİTOĞLU KURT İSKİLİP’E GELDİ

Okuduğunuz haber
EBUSSUUD KONFERANSI HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    EBUSSUUD KONFERANSI HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

EBUSSUUD KONFERANSI HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Fikret Kısar festival bünyesine alınan Ebussuud İSKİLİBİ anma programı ve konferansı hakkında bilgi verdi.

KÜLTÜR VE SANAT      22 Agustos 2022 - 22:50     0

EBUSSUUD KONFERANSI HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

 

Vefatının 448.yılında anacağımız Ebussuud İSKİLİBİ son 600 yılda bölgemizde yetişmiş en büyük devlet adamıdır (Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kastamonu dahil).

İhtişamlı padişah Sultan Süleyman’a “Kanuni” adını veren Hukukçu Şeyhülislam Ebussuud Efendi 2. Beyazıt’ın himayesinde okumuş olup, babası Muhiddin YAVSİ ise padişahın hocasıdır. 2021’de İskilip Ebussuud Külliye’sinde düzenlediğimiz panelde İSAM (Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi) tarafından neşredilen Tefsiri Aklı Selim tanıtılmıştı. Kanuni bu tefsir üzerine bir dahi tefsiri yazılamaz deyip ödüllendirdiği Ebussuud Tefsiri Arap aleminde star olarak bilinmektedir.

Bu yıl ise kuruluşunun 150. Yılını kutladığımız İskilip Belediyesi’nin desteği ile festival bünyesine alınan konferansta Ebussuud İSKİLİBİ’nin edebi yönü ve şiirleri tanıtılacaktır.

26 Ağustos Cuma saat 12:00’da Şeyh Yavsi Camii’nde Ebussuud Efendi ve ailesi ruhuna Mevlidi Şerif okunduktan sonra A.Ü. İlahiyat Fakültesinden hemşerimiz Prof. Dr. Vahit GÖKTAŞ Ebussuud İSKİLİBİ ve ailesinden bahsedecektir.

Belediye Başkanı Ali Sülük tarafından festival programına alınan Konferans saat 14:00’da festival alanında başlayacaktır.

Bolu A.İ.B.Ü. Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Abdulkadir DAĞLAR Kanuni’nin Zigetvar Seferi yolunda Ebussuud İSKİLİBİ’ye yazmış olduğu mektubu ve Ebussuud Efendinin cevabını okuyacaktır. Ebussuud İSKİLİBİ’nin Edebi yönü ve yazdığı şiirleri ilk defa İskiliplilerin ilgisine sunulacak olup programa tüm hemşerilerimiz davetlidir.

İskilipli Alimlere ilgisi ve saygısı bilinen Çorum’un sevilen Valisi Mustafa Çiftçi’nin anma programı ve konferansına katılması beklenmektedir.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ