Sağlam; “İskilip’imiz için çalışmaya devam edeceğiz”

Okuduğunuz haber
ENGELLİ VE YAŞLI BİREYLER İÇİN TAŞIMA ARACI TEMİNİ PROJESİ ONAYLANDI

İSMAİL ÇİZİKCİ MAZBATASINI ALARAK GÖREVİNE BAŞLADI

Anasayfa   /    YAŞAM    /    Engelli ve yaşlı bireyler için taşıma aracı temini projesi onaylandı

Engelli ve yaşlı bireyler için taşıma aracı temini projesi onaylandı

İskilip Kaymakamlığınca hazırlanarak Japonya Büyükelçiliğine sunulan “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” onaylandı.

YAŞAM      03 Nisan 2024 - 00:23     0

Engelli ve yaşlı bireyler için taşıma aracı temini projesi onaylandı

 

Kaymakamlık Proje Ekibi Koordinatörü Durmuş Akbulut tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yazılan ve Japonya Büyükelçiliğine sunulan, 1.856.000,00 TL bütçeli “İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi” onaylandığı bildirildi.

Projenin onaylanması ile ilgili Kaymakam Ramazan Polat yaptığı açıklamada;

“Projenin hayata geçmesiyle birlikte 891 engelli ve 6 bin 969 yaşlı vatandaşımız olmak üzere toplamda 7 bin 860 vatandaşımız tıbbi bakım alma ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkânına kavuşacak.

İlçemizde kamu, yerel ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlemiş olduğu konferans, seminer, festival vb. gibi etkinliklere engelli ve yaşlı bireylerimizin de katılımı sağlanarak, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması imkanına kavuşacak.

İlçemiz de yaşantısını idame ettiren engelli ve yaşlılarımızın (7 bin 860 kişi) eğitim, sağlık, istihdam ve erişilebilirlik konularında yaşamış oldukları problemlerinin çözülerek engelli ve yaşlılarımızın psikolojik ihtiyaçları da karşılanacak” dedi.

Kaymakam Polat, İskilip’te Engelli ve Yaşlı Bireyler için Taşıma Aracı Temini Projesi ile engelli vatandaşların (891 kişi) Engelli Yaşam Merkezine dönüştürülecek olan Uludere mahallesindeki İlkokula taşınacağını ve burada İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Engelli olan bireylere yönelik meslek edindirme Kursları” (Ahşap hediyelik Eşya Yapımı, Takı Yapım Teknikleri Kursları vb.) açılacağını, böylelikle engelli vatandaşlarımızın meslek sahibi olarak ürettikleri ürünleri satacağını ve  ekonomik gelir elde edeceklerini belirtti.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ