YENİ BAŞHEKİM HULUSİ CAN KARPUZCU OLDU

Okuduğunuz haber
“İSKİLİP KEŞKEĞİ” PİŞİREN FIRINLAR DENETLENİYOR

CEYLAN, “ÇİFTÇİLERE DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI”

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    “İSKİLİP KEŞKEĞİ” PİŞİREN FIRINLAR DENETLENİYOR

“İSKİLİP KEŞKEĞİ” PİŞİREN FIRINLAR DENETLENİYOR

Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazlarından İskilip Keşkeği pişiren fırınlar Belediye Zabıta ekiplerince denetlendi.

KÜLTÜR VE SANAT      24 Mart 2023 - 15:49     0

“İSKİLİP KEŞKEĞİ” PİŞİREN FIRINLAR DENETLENİYOR

 

UNESCO’NUN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS LİSTESİNDE YER ALIYOR

Sabah namazı vakti fırına verilen ve iftardan 1 saat önce alınan İskilip Keşkeği Unesco’nun Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alıyor.

İSKİLİP BELEDİYESİ TARAFINDAN COĞRAFİ İŞARET BELGESİ ALINDI

Aynı zamanda geçtiğimiz yıl İskilip Belediyesi tarafından Coğrafi İşaret belgesi alınan İskilip Keşkeğinin tescil belgesinde belirtilen şartlara göre pişirilip pişirilmediği denetim altında tutuluyor. İskilip’in geleneksel lezzeti olan İskilip Keşkeği ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan 18 fırında pişiriliyor. Çömleklerde pişirilen İskilip Keşkeği uzun süre soğumadığı için İskilip’e yakın olan çevre il ve ilçelere de fırın açıldıktan sonra götürülebiliyor.

İSKİLİP KEŞKEĞİ İFTAR SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZ YEMEĞİ

Sabahtan akşama kadar pişen yemek olarak ta bilinen İskilip Keşkeği denetimleri hakkında açıklamada bulunan İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük; “Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla, yüzyıllardır yaşatılan ‘UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras’ listesinde de yer alıyor.

RAMAZAN AYININ OLMAZSA OLMAZI KEŞKEK PİŞİREN FIRINLAR SIKLIKLA DENETLENİYOR

Geleneksel kültürümüzün en önemli lezzetlerinden ve Ramazan Ayının olmazsa olmazlarından geçtiğimiz yıl Coğrafi işaretini aldığımız İskilip Keşkeğimizin, pişirilmesinde önem arz eden keşkek fırınlarının Tescil belgesinde belirtilen özelliklere göre uygunluğunun denetimi yapılmıştır. Zabıta Müdürlüğümüz tarafından ramazan ayı boyunca denetimlerimiz sıklıkla devam edecektir” dedi.  

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ