25. Yılında Çorum-Kastamonu Devlet Yolu

Okuduğunuz haber
VALİLİK’TEN İSKİLİP RAMAZAN KEŞKEĞİ TANITIMI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çorum ve İlçe İl Genel Meclis üyesi adayları

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    Valilik’ten İskilip Ramazan Keşkeği tanıtımı

Valilik’ten İskilip Ramazan Keşkeği tanıtımı

Özellikle ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazlarından İskilip Ramazan Keşkeği Çorum Valiliği’nin kurumsal sosyal medya hesabında tanıtıldı.

KÜLTÜR VE SANAT      19 Subat 2024 - 14:23     0

 Valilik’ten İskilip Ramazan Keşkeği tanıtımı

 

Çorum Valiliği’nin tanıtımında yer alan bilgilendirmede;

“Coğrafi işaretli ürünlerimizden Çorum ili İskilip ilçesinde yapılan İskilip Ramazan Keşkeği; buğday yarması ve kemikli etin, domates, soğan, tereyağı ve çeşitli baharatlarla toprak çömlek içerisinde taş fırında uzun süre pişirilmesiyle hazırlanan yöresel bir yemektir.

 

İskilip Ramazan Keşkeği, ramazan aylarında ailelerin aynı sofra etrafında beraber yemek yediği özel gün yemeklerindendir. Ramazan ayı dışında da üretilir. İskilip Ramazan Keşkeğinin geçmişi çok eskiye dayanır.

 

Coğrafi sınırda ramazan keşkeği, mahallelerde bulunan özel keşkek fırınlarında pişirilir. Doğrudan odun ateşine maruz kalmadan çömlek içinde uzun sürede pişirildiğinden, malzemeler kendi öz suyunu kaybetmez ve orta akışkan bir kıvamda olur, ağızda dağılır” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ