İSKİLİP BELEDİYESİNDEN AŞURE İKRAMI

Okuduğunuz haber
ÇAKMAKDEDE KUR’AN KURSUNUN ADI EBUSSUD EFENDİ KUR’AN KURSU OLARAK DEĞİŞTİ.

MHP’NİN KAPISI FİTNE VE İHANETE KAPALIDIR

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇAKMAKDEDE KUR’AN KURSUNUN ADI EBUSSUD EFENDİ KUR’AN KURSU OLARAK DEĞİŞTİ.

ÇAKMAKDEDE KUR’AN KURSUNUN ADI EBUSSUD EFENDİ KUR’AN KURSU OLARAK DEĞİŞTİ.

Hacıpiri Mahalesi’nde inşa edilen ve bu güne kadar Çakmakdede Kur’an Kursu olarak bilinen binanın adı yine İskilipli olan, Osmanlı’ya 36 yıl Şeyhülislamlık yapan din ve devlet adamı Ebussuud Efendinin adı verildi.

GÜNDEM      20 Agustos 2021 - 18:06     0

ÇAKMAKDEDE KUR’AN KURSUNUN ADI EBUSSUD EFENDİ KUR’AN KURSU OLARAK DEĞİŞTİ.

 

ÇAKMAKDEDE KUR’AN KURSUNUN ADI EBUSSUUD EFENDİ KUR’AN KURSU OLARAK DEĞİŞTİ.

KURS BİNASI 4 EYLÜL’DE AÇILACAK

Hacıpiri Mahalesi’nde inşa edilen ve bu güne kadar Çakmakdede Kur’an Kursu olarak bilinen binanın adı yine İskilipli olan, Osmanlı’ya 29 yıl Şeyhülislamlık yapan din ve devlet adamı Ebussuud Efendinin adı verildi.

4 Eylül’de açılışı yapılacak 64 öğrenci kapasiteli Ebussuud Efendi Kur’an Kursu’nun tamamlanması için din görevlileri fedakarca çalışmalara devam ediyorlar.

ÇAKMAKDEDE’NİN İSMİ MÜFTÜLÜK BİNASINDA YAŞAYACAK

Edinilen bilgilere göre Çakmakdede kız Kur’an Kursu’nun adı tadilata alınan Müftülük hizmet binasının üst katında yaşayacak.   

Konu ile ilgili İskilip Müftülüğü’nden yapılan açıklamada; “Uzun süredir yapımı devam etmekte olan kursumuz 4 Eylül’de hizmete açılıyor. Yeni kursumuz, İskilipli olan ve Müftilenâm, Muallim-i Sânî, Sultânü’l-Müfessirîn, Allâme-i Kül, Ebû Hanîfe-i Sânî gibi lakaplarla anılan büyük âlim ve Osmanlı Şeyhulislâm’ı Ebussuûd Efendi’nin ismiyle hizmet verecek.

Hâlihazırda eğitime devam eden Çakmakdede Kur’an Kursumuzdaki öğrenciler yeni kursumuza taşındıktan sonra, yapılması planlanan Kız Kur’an Kursu tamamlanana kadar Çakmakdede Erkek Kur’an Kursumuzun  Çakmakdede Kız Kur’an Kursu olarak açılması planlanmaktadır.

Nice ilim adamının yetişmesi noktasında merkez olacağına inandığımız Ebussuûd Efendi Erkek Kur’an Kursu’muzun açılışına tüm halkımız davetlidir” denildi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ