BAŞKAN SÜLÜK ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMENİ ANDI

Okuduğunuz haber
ESNAFA HİBE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YARIN BAŞLIYOR

ORTAKÖY'E TEKSTİL ATÖLYESİ YAPILIYOR

Anasayfa   /    Ekonomi    /    ESNAFA HİBE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YARIN BAŞLIYOR

ESNAFA HİBE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YARIN BAŞLIYOR

Destek kapsamında esnafa 3 bin ve 5 bin TL ödeme yapılacak.

EKONOMİ      09 Haziran 2021 - 14:49     0

ESNAFA HİBE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YARIN BAŞLIYOR

 

ESNAFA HİBE DESTEĞİ ÖDEMELERİ YARIN BAŞLIYOR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş; esnaf ve sanatkarlara yönelik hibe desteği ödemelerinin yarından itibaren banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı. Destek kapsamında esnafa 3 bin ve 5 bin TL ödeme yapılacak.

Koronavirüs pandemisinden olumsuz etkilenen esnafın, dört gözle beklediği haber Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan geldi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Muş, hibe desteği ödemelerinin yarın yapılacağını söyledi.

3 BİN VE 5 BİN TL ÖDEME YAPILACAK

Bakan Muş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hibe desteğine başvuran esnafımıza yarından itibaren ödemelere başlıyoruz. 3 bin TL ve 5 bin TL hibe desteği ödemesi, başvuru sıralaması dikkate alınmak suretiyle, yarından itibaren esnafımızın Bakanlığımıza bildirdiği banka hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır." dedi.

HİBE DESTEĞİ İÇİN ESNAF İKİ GRUBA AYRILACAK

1 milyon 384 bini aşkın esnaf ve sanatkara yaklaşık 4 milyar 622 milyon liralık ödeme yapılacak. Söz konusu ödeme için esnaflar iki gruba ayrılacak ve yer aldığı gruba göre 3 bin veya 5 bin TL ödemesini alacak.

5 BİN TL DESTEK ALACAK ESNAF GRUBU

Birinci grupta yer alan işletmelere 5 bin TL ödeme yapılacak. Bu grupta 235 bin esnaf bulunuyor. 5 bin TL'lik destekten yararlanacaklar şunlar: Kahvehane, kantinler, kafe, hamamlar, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, öğrenci yurtları, lunaparklar, kırtasiyeler, internet kafeler, düğün salonları.

3'ER BİN TL DESTEK ALACAK ESNAF GRUBU

İkinci grupta yer alan işletmelere ise 3 bin TL ödeme yapılacak. Bu grupta bulunan esnaf sayısı 1 milyon 150 bini aşıyor. 3 bin TL'lik destekten yararlanacaklar ise şunlar: Onarım, bakım, tamirat, seyyar satıcılar, kaporta işleri ile uğraşanlar, sıhhi tesisatçılar, müzisyenler, hırdavatçılar, oto yıkamacılar, oyuncakçı, kuru temizlemeciler, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, konfeksiyoncular, kurs işletmecileri tuhafiyeciler, zücaciyeler

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ