Kaymakam Polat şehit yakınları ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu

Okuduğunuz haber
İSKİLİP OSB KALKINMADA ÖNCELİKLİ 5. BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN YARARLANACAK

Ahlatcı, genç yaşta vefat eden güreşçinin ailesine misafir oldu

Anasayfa   /    Ekonomi    /    İskilip OSB kalkınmada öncelikli 5. bölge teşviklerinden yararlanacak

İskilip OSB kalkınmada öncelikli 5. bölge teşviklerinden yararlanacak

2 Ocak 2023 de İSİAD kurulması ile çalışmalarına başlanan ve İskilip’e 5 km mesafedeki 750 dekarlık Arifbey arazisi rekor hızla meradan hazineye devredilip İskilip OSB adına tapusu alınıp Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Türkiye nin 361. OSB’si olarak tescil edilmişti.

EKONOMİ      19 Mart 2024 - 14:20     0

İskilip OSB kalkınmada öncelikli 5. bölge teşviklerinden yararlanacak

 

İSİAD Başkan Yardımcısı Fikret Kısar, “İskilip OSB Çorum Özel İdaresi, İskilip Belediyesi ve Çorum TSO ortaklığı konumundadır” dedi.

Müteşebbis heyet Başkanlığını yürüten Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın çabaları ile kış aylarında zemin etüdü ve halihazır planları yapılıp mevzii imar plan aşamasına gelindi.

İSİAD Başkan Yardımcısı Fikret Kısar yaptığı açıklamada; “İskilip OSB ilçemizde herkesin ilgisini çekmekte olup tüm adaylar, STK’lar ve İskilip halkının OSB’ ye sahip çıkması takdire şayan olup biran önce alt yapı çalışmalarına başlanmasını bizlerden talep ediyorlar” dedi.

Kısar Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya teşekkür ziyaretinde bulunup destek isteyeceklerini belirtti.

Kısar, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına verilen fizibilite dosyasında İskilip den 35 müteşebbisi ikna ederek yatırımcı talep formu imzalatmıştık. Akabinde 5 yatırımcı daha müracaatta bulunmuştu. İl dışından ayda 1 yatırımcı arayıp sorarken şimdi her hafta bir yatırımcı İskilipli bir dostunu bulup mevcut durum hakkında bilgi soruyor. Bu gidişle 750 dekar arazi bile az gelecek, İskilip OSB kalkınmada öncelikli 5. bölge teşviklerinden yararlanacak” dedi.

Kısar, bayram sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İskilipli Zekeriya Coştu ve Osbük Genel Sekreteri Fatih Soysal’ ı ziyaret edip alt yapı ve krediler konusunda görüşmeler yapılacağını söyledi.

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ