Ahlatcı; “Polis Eğitim ve Kongre Merkezi hayırlı olsun”

Okuduğunuz haber
ÇİFTÇİLERE OTOMATİK ŞAMANDIRALI HAYVAN SULUKLARI DAĞITILDI

Dereceye giren öğrenciler Kaymakam Polat’ı ziyaret etti

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Çiftçilere Otomatik Şamandıralı Hayvan Sulukları dağıtıldı

Çiftçilere Otomatik Şamandıralı Hayvan Sulukları dağıtıldı

İskilipli çiftçilere büyükbaş ve küçükbaş hayvanların verimini yükseltmek amacıyla Kaymakamlık ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında hak eden üreticilere hayvan sulukları dağıtım töreni düzenlendi.

EKONOMİ      13 Mart 2024 - 20:09     0

Çiftçilere Otomatik Şamandıralı Hayvan Sulukları dağıtıldı

 

Kaymakam Ramazan Polat törende yaptığı konuşmasında;  “Çiftçilerimizin üretimlerine artırarak devam etmeleri için her zaman her konuda yanlarında olmaya devam ediyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığına, projede emeği geçenlere ve Bakan Danışmanı İhsan Kulalı’ya ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Otomatik şamandıralı suluk sistemlerinin İskilip çiftçilerine tanıtılması ile daha ekonomik ve daha teknik hayvancılık yapılması, hayvanların temiz suya sürekli olarak ulaşmasının sağlanması, refahının ve verimin artırılması amacıyla Kaymakamlığımız ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi kapsamında “Ne Kadar Su O Kadar Verim” ve “Oğlan Güder Gelin Sağarsa Koyun Koyundur El Güder El Sağarsa Koyun Oyundur” Projeleri hazırlanarak üreticilerimizden talepler alındı. Büyükbaş hayvan sulukları için 193 adet müracaat,  küçükbaş hayvan sulukları için 31 müracaat oldu.

Değerlendirme kriterleri kapsamında 57 üreticimize 500 adet şamandıralı büyükbaş hayvan suluğu ve 28 üreticimize 30 adet küçükbaş hayvan suluğu teslimleri gerçekleştirildi. Projenin toplam bütçesi 298.495,52 TL’dir. Vatandaşlarımızın katkı payı yüzde 25 olup, yüzde75’lik kısmı Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden hibe olarak karşılanmıştır. Her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Törene Kaymakam Ramazan Polat, İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Karaslan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Güven, İlçe Emniyet Müdürü Önder İstanbul, Ziraat Odası Başkanı Adem Efe ve çiftçiler katıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ