MUSTAFA CÜCÜK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Okuduğunuz haber
VEKÂLETLE KURBAN BAĞIŞI İÇİN TANITIM PROGRAMI YAPILDI
Anasayfa   /    Gündem    /    VEKÂLETLE KURBAN BAĞIŞI İÇİN TANITIM PROGRAMI YAPILDI

VEKÂLETLE KURBAN BAĞIŞI İÇİN TANITIM PROGRAMI YAPILDI

Vekâletle Kurban Organizasyonu için İskilip Müftülüğü tarafından Ulu Camii önünde tanıtım programı yapıldı.

GÜNDEM      25 Haziran 2021 - 12:29     0

VEKÂLETLE KURBAN BAĞIŞI İÇİN TANITIM PROGRAMI YAPILDI

 

VEKÂLETLE KURBAN BAĞIŞI İÇİN TANITIM PROGRAMI YAPILDI

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla gerçekleştirilecek Vekâletle Kurban Organizasyonu için İskilip Müftülüğü tarafından Ulu Camii önünde tanıtım programı yapıldı. Kuran tilavetiyle başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Sn. Vahit Demiral, yürüttüğü faaliyetlerle milletimizin iyilik simgesi haline gelen Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte bu Kurban Bayramında da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşımak için hazır olduğunu söyledi.

 

YEGÂNE AMAÇ, ET DAĞITMAK DEĞİL

 

Vekâletle kurbanın yegâne amacının et dağıtmak olmadığını, birkaç kg etin milletimizin kardeşlik duygularını nice coğrafyalara taşıdığını, ümmet bilincine ciddi katkı sunduğunu ve nicelerinin hidayetine vesile olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü şu örneği verdi: “Önceki yıllarda birçok kimsenin ismini dahi duymadığı Burkina Faso ülkesinde Vakfımız tarafından organize edilen Ramazan, Kurban ve Su kuyusu faaliyetleri sayesinde İslam’a karşı bir muhabbet oluşmuştur. Bir süre sonra oraya vakıf gönüllüsü olarak giden Kepez Vaizi Mücahit Demirel’in de şahitliğinde toplamda 1250 kişi Müslüman olmuştur.”

 

Vekâletle kurbanın böyle bir anlam ifade ettiğini, bunun için imkânı olan vatandaşlarımızın bu seferberliğe destek olmaları gerektiğini söyleyen Vahit Demiral, bu yıl kurban kesim bedellerinin yurt içinde 1125 TL, yurt dışında ise 925 TL olarak belirlendiğini ifade etti.

 

İLÇEDE İKİ STANT KURULDU

 

Program çerçevesinde ilçede kurulan iki stantın açılışı da yapılmış oldu. Kurban Bayramı’na kadar Pazar günü hariç her gün saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında açık tutulacak stantlar Ulu Cami ve İlçe Müftülük binasının önüne açıldı. Tanıtım programı İlçe Vaizi Mustafa Yeşildere tarafından yapılan dua ve Vakfın yürüttüğü kurban organizasyonu esnasında çekilen fotoğrafların sergisiyle son buldu.

 

VEKÂLETLE KURBANDA NEDEN TÜRKİYE DİYANET VAKFI?

 

İlçe Müftüsü ayrıca basına verdiği demeçte Vekâletle Kurbanda Türkiye Diyanet Vakfı’nın neden tercih edilmesi gerektiğini şöyle belirtti:

Vakfımız, organizasyonun tüm süreçlerini Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde yürütmektedir.

İbadet olan kurbanın İslami usullere uygunluğu, seçimi, kesimi ve dağıtımı ve din görevlilerimiz ve vakıf gönüllülerimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir.

Kurban vekâletini emanet bilinciyle sahiplenmektedir.

Kurmuş olduğu profesyonel ve teknolojik alt yapı sayesinde her bir bağışçıyı ve her bir kurbanı adım adım takip etmektedir.

Kurban kesimi öncesi ve sonrası bağış sahibini her aşamada bilgilendirmektedir.

Kesim sonrası ev ev gezerek et dağıtımını bizzat yapmaktadır.

Sadece bir bölgeye değil dünyanın dört bir yanında ulaşmaktadır.

Gittiği her yere sadece et değil ülkemizin selamını, muhabbetini ve bayrağını götürmektedir.

Bunu gören milletimizin vakfımıza emanet ettiği kurban vekâleti sayısı her yıl ciddi oranda artmaktadır.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ