KAYMAKAM VE BAŞKAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Okuduğunuz haber
ZİNCİRLİ CAMİİNİN KALEMİŞİ SÜSLEMESİ İSKİLİP MYO MEZUNLARINA EMANET

CEYLAN; “21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    ZİNCİRLİ CAMİİNİN KALEMİŞİ SÜSLEMESİ İSKİLİP MYO MEZUNLARINA EMANET

ZİNCİRLİ CAMİİNİN KALEMİŞİ SÜSLEMESİ İSKİLİP MYO MEZUNLARINA EMANET

Ankara'daki Tarihi Zincirli Camii'nin Kalemişi süslemeleri İskilip MYO Mimari Restorasyon mezunları tarafından yapılıyor.

KÜLTÜR VE SANAT      21 Ekim 2022 - 02:36     0

ZİNCİRLİ CAMİİNİN KALEMİŞİ SÜSLEMESİ İSKİLİP MYO MEZUNLARINA EMANET

 

ZİNCİRLİ CAMİ 17. YÜZYILDA ŞEYHÜLİSLAM MEHMET EMİN EFENDİ TARAFINDAN YAPTIRILDI

Ulus Anafartalar Caddesi'nde bulunan taş kaideli, tuğla gövdeli ve kiremit çatılı caminin bir süredir devam eden Restorasyon çalışmasında sona gelindi. 17. yüzyılın ikinci yarısında Şeyhülislam Ankaralı Mehmet Emin Efendi tarafından yaptırılan caminin kasetleme tekniği ile yapılmış ahşap tavanı ile minber ve mihrabındaki kalemişi süslemelerini İskilip MYO'dan mezun öğrenciler restore ediyor.

CAMİYİ EN SON 1879-1880 TARİHİNDE ANKARA VALİSİ HURŞİT PAŞA TAMİR ETTİRDİ

1879–1880 yılları arasında tamir edildiği anlaşılan yapının kitabesinde : “Şeyhülislam Ankaralı Mehmet Emin Efendi’nin mamuresini 1879–1880 yıllarında Ankara Valisi Hurşit Paşa tamir ettirdi“ denilmektedir.

400 YILLIK CAMİNİN KALEMİŞLERİNİ İSKİLİP MYO MİMARİ RESTORASYON MEZUNU “KALEMKÂR” ÖĞRENCİLERİ TİTİZLİKLE YAPIYORLAR

İskilip MYO Mimari Restorasyon Bölümü mezunu "kalemkâr" öğrencileri 400 yıllık caminin kalem işlerini açığa çıkardıktan sonra yenilemek için iğne oyası gibi çalışarak yoğun emek sarf ediyorlar. Ankara'ya gitmiş bir çok hemşehriminiz önünden geçtiği Zincirli Camisi restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra ibadete açılacak.

CAMİNİN KASIM AYINDA İBADETE AÇILMASI PLANLANIYOR

Kasım ayında açılışı planlanan 400 yıllık cami, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Bölge Müdürlüğünün restorasyon çalışması 3 milyon 474 milyon TL harcamayla tamamlanacak. 

KUTLUYORUZ

İskilip MYO Mimari Restorasyon Öğretim elemanları başta olmak üzere Türkiye genelinde restorasyon çalışması yapan öğrencilerimizi ve mezun olan öğrencilerimizi mezuniyetten sonra takip ederek destek olan hocalarımızı kutluyoruz.

Kaynak: İskilipost

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ