ÇESİAD AİLESİ PİKNİKTE BULUŞTU

Okuduğunuz haber
AKŞEMSEDDİN UĞURLAMA PROGRAMI YAPILDI

CEYLAN, BAKÜ’DE ÇORUMLU ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    AKŞEMSEDDİN UĞURLAMA PROGRAMI YAPILDI

AKŞEMSEDDİN UĞURLAMA PROGRAMI YAPILDI

İstanbul’un Fethinin 569. Yılı münasebetiyle İskilip’te fethin manevi mimarı Akşemseddin Hazretlerini uğurlama töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

KÜLTÜR VE SANAT      04 Haziran 2022 - 00:09     0

AKŞEMSEDDİN UĞURLAMA PROGRAMI YAPILDI

 

İskilip Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Bolu Çorumlular Derneği tarafından organize edilen Akşemseddin’i Uğurlama ve Fetih Konferansına; Vali Yardımcısı Tamer Orhan, İskilip Kaymakam Vekili Yunus Emre Bozkurtoğlu, Belediye Başkanı Ali Sülük, Daire Amirleri, öğrenciler ve çok sayında davetli katıldı. Program Ulu Cami önünde Uğurlama Töreni ile başladı. Temsili Akşemseddin,  İstanbul’un Fethi için dualarla uğurlandı.

Bolu Çor-Der Onursal Başkanı Fikret Kısar, ‘Akşemseddin Hazretlerinin halifesi İskilip’in uleması Şeyh Musluhiddin Attar Hazretlerinin türbesine geçilecek yol olmadığını konferansta dile getirdi ve açıklamasında, “ Sayın Valimizden buranın restore edilmesini ya da kamulaştırıp bu değerimize sahip çıkılmasını istirham ediyorum.

Sayın Valimizden bir diğer isteğim ise; Akşemseddin Hazretlerinin 10 yıl ikamet ettiği Aşağı Şeyhler Köyü yolunun durumu çok kötü bu yolumuzunda yapılmasını talep ediyor, katılımcı hocalarımıza ve değerli halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Şeyh Musluhiddin Attar Türbesi ile yapılacak herhangi bir çalışmaya destek vereceklerini belirten Başkan Ali Sülük, “ İlçemizin manevi önderlerinden olan Şeyh Musluhiddin Attar Türbesi için Valiliğimiz ve Müftülüğümüz tarafından yapılacak çalışma için imar çalışmalarına ve her türlü çalışamaya destek vermeye hazırız.

İlçemizin tanıtılmasında önemli payı olan böyle etkinliklere her zaman destek olmaya ve yapmaya gayret gösteriyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen Bolu Çor-Der Onursal Başkanı Fikret Kısar Bey’e teşekkür ederim ” dedi.

TEŞEKKÜR

Anma programı sonrası katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.  Sülük teşekkür mesajında “Akşemseddin Uğurlama ve Fetih Konferansını coşkulu bir fetih havasında gerçekleştirdik.

Programa katılan; Vali Yardımcısı Sayın Tamer Orhan’a, Kaymakam Vekili Sayın Yunus Emre Bozkurtoğlu’na, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanım Sayın Ali Alıcı ve Parti Yönetimimize, İl Genel Meclis Üyelerimiz Sayın Doğan Uçar ve Sayın Fehmi Yağlıya, konuşmacı olarak katılan BAİBÜ Doç. Dr. Sayın Şaban Karasakal ve Tarihçi Yazar Sayın Nurettin Tanay’a, Bolu Çor-Der Onursal Başkanı Sayın Fikret Kısar’a ayrıca törene katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.

İstanbul’un manevi Fatihi Akşemseddin Hazretlerini, Cihan Fatihi Sultan Mehmet Han’ı ve vatanımızın kazanılmasında şehadet şerbetini içen kahraman Şühedamızı rahmetle anıyorum" ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ