ALİ SÜLÜK AA’NIN “YILIN KARELERİ” OYLAMASINA KATILDI

Okuduğunuz haber
ÇİÇEKCİ; “BİRİNCİ AMACIMIZ BU ARASTAYI ETKİNLİK MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”

İSKİLİP’İN BİR DEĞERİ DAHA GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    ÇİÇEKCİ; “BİRİNCİ AMACIMIZ BU ARASTAYI ETKİNLİK MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”

ÇİÇEKCİ; “BİRİNCİ AMACIMIZ BU ARASTAYI ETKİNLİK MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”

Şehri İskilip Derneği'nin Prodesten hazırladığı "Tarihi Arastalar Canlanıyor" projesiyle ilgili cemiyet merkezinde basın toplantısı düzenlendi.

KÜLTÜR VE SANAT      10 Ocak 2024 - 20:23     0

ÇİÇEKCİ; “BİRİNCİ AMACIMIZ BU ARASTAYI ETKİNLİK MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”

 

Yönetim kurulu üyesi ve proje koordinatörü Mehmet Sevindi ve yönetim kurulu üyesi Sabri Çiçekçi basın mensuplarıyla bir araya gelerek detaylı açıklamalarda bulundular.

Basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Çiçekci medya mensuplarının Gazeteciler Gününü kutladıktan “Arastalar Canlanıyor” projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“1 MİLYON 800 TL’LİK BÜTÇEMİZ VAR”

 

Çiçekci “Biliyorsunuz Semerciler Arastasında bir çalışma yapmak için derneğimiz müracaat etti. İçişleri Bakanlığı’nca da bu müracaat kabul gördü. 1 Milyon 800 bin liralık bütçemiz var. Bütçemize göre 10 ile 15 dükkânımızı restore edebileceğiz.

 

“RESTORASYONDAN AMAÇ; ARASTANIN İSKİLİPİN SOSYAL HAYATINA KATILMASINI SAĞLAMAK”

 

Bu restorasyondan amaç, dükkânların iyileştirilmesinin yanında İskilip’in sosyal hayatına katılmasını sağlamak, o dükkânla birlikte gençlerimize, engellilerimize, hayvan severlere, İskilip halkına ve ekonomiye kazandırabileceğimiz insanlarımıza katkı sunmaktır” dedi.

 

“KULLANILABİLİR DÜKKÂNLAR OLMASINI AMAÇLIYORUZ”

 

Semerciler Arastasında 50’den fazla dükkânın olduğunu, İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi ile projenin uygulanacağını, kullanılabilir dükkânlar olmasını amaçladıklarını söyledi.

 

 “AFET BİLİNCİ OLUŞTURACAĞIZ”

 

Diğer amaçlarımızdan biri de o çarşı ile ilgili bir afet bilinci oluşturmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi İskilip birinci derecede deprem bölgesi. Halkımızla bu çarşıda düzenleyeceğimiz etkinliklerle afet bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz.

 

“GENÇLERİMİZİ ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAK İSTİYORUZ”

 

Özellikle gençlerimizin bağımlılık yapıcı maddelerden korunmasını sağlamak için etkinlikler ve aktiviteler yapmayı amaçladıklarına vurgu yapan Sabri Çiçekci çağımızda internetin bilinçsiz kullanımının önemli bir sorun olduğunu, bununda gençliği zararlı alışkanlıklara yönelttiğinin altını çizdi. Arastayı sosyal hayata katmakla beraber bağımlılıkla mücadeleyi güçlendirmeye çalışacaklarını aktardı.

 

“ENGELLİLER VE SOSYAL RİSK ALANINDA OLANLAR İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

 

Çiçekci; “ Bir diğer düşüncemiz engelliler ve sosyal risk alanındaki insanlarımızla ilgili olacak. Engelliler ve sosyal risk alanında olanlar için çalışmalar yapmak ve bu çalışmaları yapan kuruluşların desteklenmesini sağlamak, gündelik yaşamda sosyal desteğe ihtiyacı olan insanlarımıza gereken katkıyı sunmaktır” dedi.

“SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPMAYI PLANLIYORUZ”

 

Türkiye’nin gündeminde olduğu gibi İskilip gündeminde de olan sokak hayvanları ile çalışmalar yapmak istediklerini ifade eden Sabri Çiçekci “Sokak hayvanları ile ilgili toplumsal bilinci artırmak için de çalışmalar yapacağız. Halkın bilinçlenmesini sağlayacağız ve o hayvanlarında insanlara saldırmasını önlemek için neler yapılabileceği, beslenmelerinden kısırlaştırılmalarına kadar çalışmalar yaparak sorunu çözmeye çaba sarf edeceğiz.

 

TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ KORUYACAĞIZ

 

Bir diğer isteklerininde tarihi ve kültürel değerlerin korunması olduğuna dikkat çeken Çiçekci; “Hem antik dönemden, hem İsa’dan önceki ve İsa’dan sonraki Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki tarihi değerlerimizi, kişilerimizi ve onların bize miras bıraktıklarını korumak, STK’larla birlikte halkımızı bilinçlendirmek olacak. İskilip’in hala Türkiye çapında ses duyurabilecek, turist çekebilecek, bizi yüreklendirecek bizim kim olduğumuzu aklımızı başımıza getirecek birçok değerimiz var. Bu güçle bu günkü çabalara başladık” dedi.

 

“ÇALIŞMADA DÜKKÂN SAYISI ARTIRILABİLİR, GELİŞTİRİLEBİLİR”

 

1 Milyon 800 bin TL bütçelerinin olduğunun altını çizen Çiçekci; “10-15 dükkan planlandı. Tabi ki bu artırılabilir, geliştirilebilir.  Kaymakamlık, Kültür Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve özellikle Belediye destek verip bu sayıyı artırabilir. Bizim gücümüz buna yetti. Ya Bismillah dedik başladık. Allah sonunu hayır etsin” ifadelerini kullandı.  

 

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ