KÖY YOLLARININ ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI MAALESEF ARZU ETTİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİL!

Okuduğunuz haber
KALEDE ARKEOLOJİK KAZILARA BAŞLANDI

MEYDAN İÇİN İMZA KAMPANYASI

Anasayfa   /    YENİ GELİŞME    /    KALEDE ARKEOLOJİK KAZILARA BAŞLANDI

KALEDE ARKEOLOJİK KAZILARA BAŞLANDI

Hafriyat çalışmasında su sarnıcı bulunan İskilip Kalesi'nde arkeolojik kazı yapılacak. İskilip Belediyesi'nin girişimleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan izinlerle iki kurum arasında protokol imzalandı.

YENİ GELİŞME      05 Temmuz 2023 - 18:11     0

KALEDE ARKEOLOJİK KAZILARA BAŞLANDI

 

İLGİLİ KURUMLAR GÖZETİMİNDE KAZI YAPILIYOR

Protokol gereği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorum Müze Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi yetkilileri gözetiminde başlanan kazı çalışmalarında bulunan tarihi materyaller müzede sergilenecek.

YERLEŞİM YERİ KALINTILARI BULUNURSA BİLİMSEL KAZI YAPILACAK

Sistematik kazı çalışmalarında bulunması öngörülen yerleşim yeri kalıntıları daha sonra bilimsel kazıya dönüştürülerek turizme açılacak.

ÇALIŞMALARIN KISA ZAMANDA SONUÇLANACAĞI DEĞERLENDİRİLİYOR

Yetkililer tarafından İskilip’i tarih ve turizm odağına çevirecek çalışmaların yakın zamanda sonuçlanacağı değerlendiriliyor.

ALİ SÜLÜK; “İLÇEMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

Konu hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ali Sülük "Belediyemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki protokol gereği, Tarihi Kalemizde sistematik arkeolojik kazılara başladık. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorum Müze Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi yetkileri gözetiminde gerçekleşecek çalışmaların ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İlçemiz için önem arz eden  bu çalışmada emek veren kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ